Középpályás vagy Lahm-utódja? Ez Joshua Kimmichen múlik

Még mindig el akar menni? Továbbra is középpályás akar lenni, vagy már beleélte magát a Lahm-utód szerepébe? Esetleg csak beletörődött a jobbhátvéd posztba jobb híján? Mindezekre magabztos választ adott a Bayern ifjú csillaga.

A német nemzeti válogatott Konföderációs Kupán aratott győzelme után sok nyertes lett a csapatban. Az egyik közülük Joshua Kimmich. A kicker azt írta, hogy a Bayern játékos a bajnokcsapatban töltött harmadik szezonja előtt teljesen magabiztos.

Sugárzó örömmel az arcán szállt fel a repülőre a konföderációs kupával a kezében. Joshua Kimmich Oroszországban a mini-vb-n többször is bizonyította képességeit. Ismét Jogi Löw irányítása alatt, a német válogatott mezében. A csapatában, az utolsó szezonban ezeket a képességeket nem tudta annyiszor megmutatni, ahányszor szerette volna. A Bayern edzője Carlo Ancelotti ugyanis a sokat ígérő szezonkezdet után nem sokszor számított rá. Ez elég ok, hogy az érintettel beszélgessenek:

„Természetesen voltak pletykák, hiszen a szezon számomra nem volt tökéletes, nem volt kielégítő. Nekem egyszerűen brutálisan fontos az, hogy a pályán lehessek, a kezdéstől játsszak, fontos meccseken, tapasztalatot gyűjtsek, akár extrém szituációkban is.

- mondta Kimmich a kickernek.

Esélyei egy biztos posztra olyan jók, mint soha - jobb oldali védőként. 

Az esélyek egy biztos helyre a következő szezonra Philipp Lahm visszavonulása óta olyan jók, mint soha. Ezért Kimmich nem foglalkozott komolyan a klubváltással. „Itt akarok maradni” - mondta Kimmich harciasan. Ahogyan annak lennie kell, a 22 éves játékos pontosan tudja:

„A Bayernnél fontos az, hogy ne törődj bele mindenbe. Egy egyéniségnek kell lenned, egészséges mértékű önbizalommal, különben nehéz lesz komolyan venni téged. Ha a többiek tudják, hogy veled bármit megtehetnek, őszintén szólva, természetesen nehéz lesz számodra.”

Ancelotti tervez Kimmich-hel

Ancelottinak úgy tűnik, hogy már nem érdeklődnek Kimmich felől. A felkészülés kezdetén az olasz még egyszer leszögezte:

„A tervem Kimmichel már majdnem kész, és ahogy azt már többször elmondtam: ő lesz a jobb oldali védőnk.”

Ez vizont nem a kedvenc posztja, ahogy azt már többször mondta. Kimmich magát legszívesebben védekező középpályásként képzeli el. A Lahm-utód a perspektíváját azonban mind a csapata, mind a válogatott miatt újragondolta:

„Az egy hatalmas dolog, ha a csapatod azt mondja, hogy jobb védőként tervez veled. Ha választhatnék, hogy 30-35-ször jobb hátvédként játszok, vagy 20-szor középpályásként, a jobbhátvédet választanám. És nem vonakodva, hanem teljes meggyőződéssel és szenvedéllyel játszanék.”

Úgy tűnik, hogy Kimmich megbékélt a jobb oldali védő szerepével.

Fordította : Vachaja Fanni

Forrás : http://www.90min.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40076/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?