Thiago: 100 milliós igazolás? A Bayernnek nincs szüksége rá!

Thiago szerint a Bayern ezen a nyáron nem fog Mega-üzletet kötni. A Vörösök útja teljesen más, és ez működik a legjobban.

Thiago mindent meg akar nyerni a Bajorokkal. Az, hogy a mögöttünk álló szezonban "csak" bajnokok lettek, zavarja egy kicsit. Mindazonáltal az edzőt, Carlo Ancelottit érő kritikákkal, "0,0 %"-ban ért egyet, ahogy egy Sport Bild által készült interjúban elmondta:

"Részben fantasztikusan játszottunk, de szerencsétlen döntéseket szenvedtünk el. De ennyi volt az egész. A Real Madrid nem volt jobb tőlünk, csak több szerencséjük volt és a végén megérdemelten hódították el a címet. Szóval miért kell az edzőt kritikával illetni? Ez egy badarság, hiszen kihozta a csapatból a legjobbat!"

Mégis a Bayern közvetlenül egy átalakulás előtt áll, és mélyen a zsebükbe kell nyúlni. A sokat emlegetett "Gránát" még nem lett leszerződtetve, ami Thiago szerint egyáltalán nem is szükséges. " Nem kötelező mindenképp horribilis összeget kiadnunk" - vélekedett a 26 éves játékos. "Rengeteg tehetséges játékos van, akik még nem olyan ismertek és nem kell értük egy temérdek pénzt kifizetni. Ez a Bayern útja, egy játékost leszerződtetni és formálni. Mindig is ez volt, amit már Spanyolországban is csodáltam ebben az egyesületben. Felelősségteljesen dolgozni és figyelni."

És mégis az FCB évek óta megmutatja, hogy a nagy európai klubokkal tudja tartani a lépést. A 2013-as Bajnokok Ligája diadal óta folyamatosan spanyol klubok ellen estek ki. "Mi is ugyanazon a szinten vagyunk." - vélekedett Thiago, mikor a Real Madridról és a Barcelonáról kérdezték. "Nekünk is vannak világsztárjaink, nincs minőségbeli különbség. 100%-osan ugyanazt a szintet képviseljük. De egy dolog biztos: amikor az öltözőben vagyunk, nem világsztárokról beszélünk, hanem barátokról!"

Fordította : Szabó Attila 

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40077/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,thiago alcantara
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?