Hoeneß: „Ribery megadta a mércét.”

Domonkos Altdorfer

10 éve része a Bayern Münchennek – ezt Franck Riberyn kívül egyik külföldi profi sem érte el. A kicker nagy „Titelstory” (sikertörténet) című műsorában mesélt a francia, miért „őrület” ez az egész. Szóba jön még sok korábbi játékos mellett atyai jóbarátja, Uli Hoeneß is.

Első hivatalos mérkőzésétől, 2007-től, egy 4-1-es Werder elleni Ligakupa győzelem óta a 34 éves francia 228 Bundesliga mérkőzésen szerepelt a Bayernben. Hét német bajnoki cím, öt DFB-Kupa győzelem és a Bajnokok Ligáját is meghódította a Rekordbajnokkal, és ezeken kívül is vannak még címei.

„Sok rendkívüli külföldi labdarúgónk volt, de tíz év alatt Franck magasra tette a mércét”, mondta Hoeneß. „Amikor hozzánk került, biztosan nem tudta elképzelni, hogy valaha ezt a jubileumot itt fogja ünnepelni.”

Tíz éve Ribery, aki akkoriban 25 millió Euróért érkezett az Olympique Marseille csapatától, a Bayern-szurkolók kedvence. A néhány privát kihágás ellenére. „Tíz év, egyszerűen őrület. Ebben a foglalkozásban! Ki gondolta volna? Nagyon boldog vagyok, hogy ez így történt”, mondta Ribery a kickerben. „Az, amit itt megéltem, az, amit a szurkolóktól és mindenek előtt az egyesületbeli emberektől kaptam, azt sehol máshol nem kaptam volna meg.”

A nagy „Titelstory”-ból megtudják, Jubb Heinckes miért nevezte a franciát az utolsó nagy „utcai focistának”, melyik Bayern sztárral hasonlította őt össze Arjen Robben, melyik edző alatt nyújtotta a legjobb teljesítményt és hogy hogyan sikerült neki a szurkolóknál, játékosoknál és a vezetőknél ezt a kitüntetett szerepet elérnie.

Forrás : http://www.kicker.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39953/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,franck ribéry,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?