Hoeneß: én inkább nem a jól ismert neveket veszem meg...

Uli Hoeneß ragyogott, a fotós fényképezett, a nap sütött- az atmoszféra a Wittelsbacherplatz/Kardinal-Döpfner-Straße sarkán Münchenben barátságos volt és teljesen más, mint 117 évvel ezelőtt.

Akkor 1900. február 27-én ugyanazon a helyen a késő esti órákban egy dühös férfitársaság megalapította az FC Bayern München-t. Hétfőn az FCB elnöke Uli Hoeneß és a Siemens AG vezérigazgatója, Joe Kaesar letettek egy emlékkövet ugyanoda, ahol évszázadokkal ezelőtt az FC Bayern szülőhelye, a Café Gisela állt. Akkor 11 férfi volt és a későbbi első FCB elnök Franz John dühösen hagyta el a Müncheni-Torna-Egyesület (MTV) egyik gyűlést, hiszen az MTV nem támogatta azt a szándékát, hogy a csapat a bajnokságban játsszon. A játékosok átmentek a Café Gisela-ba és egy saját egyesületet alkottak. Erre emlékszik az emlékkő a mai Siemens-telepen- egy történelmi hegy, ahol természetesnek hatott a Bayern jelenlegi helyzetéről beszélni.

Uli Hoeneß…

…a német sikerekről az U21-es Eb-n és a Konföderációs kupán:

„Mindkét esemény csodálatos volt a német futball számára. Először az U21 játékáról. Milyen csodálatosan szerepelt a csapatunk az utolsó játékban Spanyolország ellen, akik a legjobb európai ifjúsági csapat hírében állnak, szabályosan és szuperül vertük meg. De az a csapat is, amelyet Jogi Löw Oroszországba vitt, csodálatosan képviselte a német színeket. Büszkék lehetünk arra, hogy az U21-es és a második számú A-nemzeti válogatottban is kiváló tehetségeink vannak. Biztos vagyok benne, hogy a következő 5-10 évre készen állunk.”

…Joshua Kimmichről:

„Ez egy tökéletes példa arra, hogy türelmesnek kell lenni és a fiatal játékosoknak is esélyt kell adni. Nagyon boldog vagyok, hogy Ancelotti azt mondta, hogy szándékában áll Joshuát a jobb hátvéd pozíciójába helyezni. Ezzel a bizalommal ment a Konföderációs Kupába is. Az eredményt mindannyian láthatjuk.”

…Corentin Tolissoról:

„Alaposan tájékozódtam róla és csak pozitív információkat kaptam. Nagyon izgatott vagyok vele kapcsolatban. Én inkább nem a jól ismert neveket veszem meg akik akár 60,70,80 millió euróba is kerülhetnek és már 26,27,28,29 évesek, hanem inkább próbálgatok. Egy 22 éves játékost választani jó hírnévvel, azt hiszem ez egy nagyszerű döntés volt.”

…Sebastian Rudyról:

„Nem azok a legjobb vételek, amik a legtöbbe kerülnek, hanem azok, amik a legjobban sikerülnek. Biztos vagyok benne, hogy Sebastian Rudy egy olyan játékos, akinél az ár-teljesítmény arány a végén a játékosért beszél”

…a szezon céljáról:

„Ha német bajnokok leszünk, én már elégedett vagyok. Egy szünet előtt vagyunk. Az hogy a szünetből vissza térve esetleg több kupát is meg tudjunk nyerni, az a dolgok természetétől fog függeni.”

…a kínai utazásról:

„Nem lehet mindig nemzetközi szintről beszélni és aztán nem oda utazni, ahol a szurkolók vannak. Ha azt akarjuk, hogy ezeken az új piacokon is népszerűek legyünk oda kell utaznunk. Nekem az is tetszik, hogy ebben az évben részt veszünk a játékokban a periférián: Wolfrathausenben és Erlangenben. Ugyanúgy, ahogyan én az Fc Bayernt elképzeltem.”

Fordította : Vachaja Fanni

Forrás : https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39985/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,felkészülési mérkőzés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?