Walter: „Jó hangulat uralkodott”

Nyolc intenzív és erőfeszítő nap áll az FC Bayern amatőr csapata mögött. A bajnokok tartalék csapata Rupholdingban fejezte be a felkészülési táborát az új szezonra.

Tizenegy edzés, egy tesztmérkőzés és egy Biatlon- Focigolf- verseny szerepelt a programban. Vasárnap délután indult az FC Bayern II. vissza Münchenbe. Az edző Tim Walter számára, aki az amatőröket nyáron vette át, ez volt az első edzőtábor az új csapatával. Az interjúban az fcbayern.com-mal a korábbi FCB-U17- edző az edzési formákról „fej és láb” számára, a mindent tudni akaró játékosokról és a mindig nyerni akarásról beszélt.

Az interjú Tim Walterrel

fcbayern.com: Jó napot Walter úr, az elmúlt héten Ön az amatőrökkel az edzőtáborban volt, Rupholdingban. Milyenek a következtetések?

Walter: „Nagyon pozitívak! A tapasztalatokkal, amiket itt gyűjtöttünk, elégedettek lehetünk. A fiúk nagyon jól teljesítettek, próbáltak végrehajtani mindent, amit mondtunk nekik. A taktikai és fizikai felépítésen is nagyon sokat dolgoztunk. A nagy intenzitásnak köszönhetően a játékosok a végére elfáradtak és a koncentráció is egy kicsit alább hagyott, de ezt is tudtuk kezelni.”

fcbayern.com: Mivel dolgoztak ebben a nyolc napban?

Walter: „Az egész felkészülés arról szól, hogy a játék ötleteinket egyeztessük a fiúkkal. Ezért olyan gyakorlatokat választottunk, ami nem csak a lábnak, de a fejnek is kihívást jelent. A fizikai és a mentális erőnlétet is fejleszteni akarjuk. A fiúkat arra ösztönözzük, hogy támadják meg a határaikat, így a játékban majd könnyebben tudják megvalósítani az ötleteinket.”

fcbayern.com: Hogyan néznek ki a játékötletek?

Walter: „Nagyon hamar rá akarunk támadni az ellenségre, mindig előrefelé akarunk védekezni és a nézők számára is élvezhető játékot nyújtani.

fcbayern.com: Mi volt az edzőtáborban rendkívül pozitív?

Walter: „A csapatszellem és az összetartozás nagyon tetszett. A csapatösszetartást még erősíteni akartuk. Ez itt a táborban nagyon jól sikerült. A srácok sokat voltak együtt és jó hangulat uralkodott.”

fcbayern.com: Min kell még dolgozni az elkövetkezendő hetekben?

Walter: „Továbbra is azon kell még dolgozni, hogy a fiúk gyorsan felismerjék, amikor a labda elvesztése fenyeget. Még azt is nehéz felismerni, hogy egy játékos a helyzetből jön, vagy segíteni kell neki. Ezeknek a koordinációs problémáknak köszönhetően, labdavesztés után nincs lehetőségünk visszaszerezni azt és sokszor futunk bele zárt szituációkba.

fcbayern.com: Sok év óta az ifjúsági fociban ez az első alkalom, hogy felnőttekkel van dolga. Mekkora a különbség?

Walter: „A különbség nem olyan nagy, azért is, mert egy nagyon fiatal csapatunk van. Biztos vagyok benne, hogy azok a dolgok, amik az U17-nél vagy a Karlsruher SC U19-es csapatánál beváltak, itt a felnőtteknél is be fognak válni. Az a meggyőződésem, hogy a játékötleteimet majd a játékosoknál is végre akarom hajtani.”

fcbayern.com: Miben különbözik az ifjúsági futball a felnőttől?

Walter: „Elsősorban természetesen a teherbírásban. Az ellenfél gyakran választ egy durvább ütemet és ravaszabb, tapasztaltabb játékosai vannak. Gyakran hiányzik egy kis okosság azokból a játékosokból, akik a fiataloktól jönnek. Azon dolgozunk, hogy a fiúk a minőséget az előtérbe állítsák. Ha a játékunkat az ellenféllel szemben is érvényesíteni tudjuk, akkor eredményesek leszünk.”

fcbayern.com: Sok játékos úgy tartja, hogy nehéz a váltás az ifjúsági és a felnőtt futball között.Hogyan tudják a fiatalok ezt az ugrást a lehető leggyorsabban megtenni?

Walter: „Az alkalmazkodóképesség kiemelkedő fontosságú. Akiknek megvan hozzá a tehetségük, hogy az új körülmények között a lehető leggyorsabban a fizikai, technikai és taktikai csúcsteljesítményüket nyújtsák, azoknak végső soron felfelé fog ívelni a pályájuk. Számunkra nagyon fontos, hogy a fiúk hozzászokjanak az új körülményekhez.”

fcbayern.com: Ön még csak három és fél hete az amatőrök edzője. Mi az összbenyomása a csapatról?

Walter: „A fiúk nagyon kíváncsiak és mindent meg akarnak tanulni. Mi, mint edzők tartozunk a játékosoknak, hogy mindenre választ kapjanak. Ettől lesznek ők jobbak, megértik a játékot és az eljárásokat. Az a célunk, hogy a fiúk meg tudják mutatni, miről is van szó. Nem csak azért játszunk, hogy játszhassunk, hanem mindig van egy cél, minden egyes edzésen és természetesen minden meccsen is. A fiúk nagyon szívesen fogadják el az ötleteinket. A csapat nagyon jó úton halad afelé, hogy végrehajtsa a játékötleteinket. „

fcbayern.com: A keret nagyon elfoglalt és még mindig elég sovány. Vannak új szerzemények betervezve?

Walter: Azt gondolom, hogy jól összerakva a csapatot, a sok fiatal és a néhány tapasztaltabb játékossal, mindre készen állunk. Azonban mindenképpen szükségünk van még egy csatárra és a bal oldalon is erősítésre van szükségünk.”

fcbayern.com: Mik a céljai ebben a szezonban?

Walter: „Az a célunk, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk. Számomra természetes, hogy egy focista mindig nyerni akar. Ezt a fiúknak is meg akarom tanítani. Meg kell tanulniuk azt a mentalitást, hogy minden edzőmeccset és természetesen minden tétmérkőzést meg akarjanak nyerni. Ha ezt meg tudják csinálni, akkor el fogjuk tudni érni a céljainkat.”

Fordította : Vachaja Fanni

Forrás : https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39952/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern II és utánpólás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?