Vidal beszólt Ronaldonak? Dehogy! A média kavart megint!

Rusz Dániel

Szocsi, Oroszország – Arturo Vidal mégsem nevezte Ronaldót okostojásnak (angol: „smart ass”). Egy fordítási hiba miatt a címlapokon téves információk jelentek meg, amit a chilei sajtószóvivő is megerősített.

Vidal emlegetett szavai még akkor hangzottak el, amikor a moszkvai riportereknek nyilatkozott az 1-1-re végződő Chile-Ausztrália meccs után. Tudvalevő, hogy ezt a mérkőzést követte a Konföderációs Kupa elődöntője, amelyen Chile a Ronaldót is sorai közt tudó Portugáliával csapott össze.

A Bayern München középpályása az egyik, Ronaldót érintő kérdésre azt válaszolta, hogy számára „nincs »cuco« Portugáliában”. A kifejezés a chilei spanyolban „mumust” jelent, olyan személyt, akitől „tartani kell”. A kasztíliai spanyol a „fortélyos” és „ravasz” is jelzőket társítja a szó értelméhez.

A német tudósítások a „Schlaumeier”, azaz „okos fickó” frázist használták, amit később a spanyol sajtó „engredio”-nak fordított. Ez viszont már olyan negatív hangvételű kifejezéseket is jelölhet, mint „elkényeztetett kölyök”, „hiú”, „arrogáns”, „nagyképű” vagy „öntelt”.

A spanyol Mundo Deportivo már egy olyan cikket adott ki, amelynek a címsora a következő volt: »Arturo Vidal – Cristiano Ronaldo egy elkényeztetett kisgyerek, számomra ő nem is létezik.«” Egy angol lap pedig ezt publikálta: „Cristiano Ronaldo csak egy okostojás, nem létezik számomra.”

A chilei szóvivő Maria Jose Vasconcelos azonban elmondta az ESPN FC-nek, hogy „ezek az állítások valótlanok.” Vasconcelos azt is hozzátette, hogy „az egyetlen dolog, amiben Arturo Vidal érintette Ronaldót, az arra a meccs utáni kérdésre adott (nemleges) válasza volt, hogy „fél-e a »cuco«-tól.” A szóvivő szerint akkor hétfőn a chilei válogatottnak nem is volt semmiféle sajtótevékenysége, ráadásul másnap kedden is csak az edzők, Juan Antonio Pizzi és Marcelo Diaz beszélt a sajtótájékoztatón.

Forrás : http://www.espn.co.uk/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39955/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,BAYERN HÍREK,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?