Ancelotti Sanchezről, Gnabry jövőjéről és Sagnolról

Sukupčák Marián

Az FC Bayern München szombaton elkezdte a címvédés hosszú folyamatát. A német rekordbajnok a játékosainak egy kisebb csoportjával kezdte meg a felkészülést.

Előtte azonban Carlo Ancelotti állást foglalt a lehetséges neves átigazolásokról, Serge Gnabryról és a Lewandowski ügyről.

A felkészülési időszak elején az igazi Bayern-sztárok hiányoznak még, akik a nemzeti vállogatottakban küzdenek még a 2016/17-es szezon lezárásaként. Ide tartozik David Alaba (Ausztria), Arjen Robben (Hollandia), Thiago (Spanyolország) és Lewandowski (Lengyelország).

A legfőbb beszédtémát még mindig a Bayern-elnök Uli Hoeneß (65) által emlegetett "bomba átigazolás" szolgálja. A kérdésre, hogy a nyáron még egy hasonlóan drága, rekordösszegű átigazolásra sor kerül, mint Corentin Tolisso (22, ára: 41.5 millió Euró), így reagált Ancelotti:

"Ha kínálkozik az alkalom, az egyesület készen áll majd."

Alexis Sanchez személye mindeközben egyértelműen távolodik, mindazonáltal Ancelotti sem hagyja kommentár nélkül:

"Sok a pletyka. Alexis kiváló játékos, de nem az egyetlen a világon." A Bayern nem az a klub, amelyik egy ilyen "őrült összeget" kifizet.

Egy normális világban az ügynökök nem beszélnek

Erősen kritizálta Ancelotti a csatár, Lewandowski ügynökét. A támadó a szezon végén maradt alul a gólkirályi címért vívott harcban, és ő ezt a csapattársak és az edző támogatásának hiányával magyarázta. "Lewandowski nekem sohasem panaszkodott." -emelte ki Ancelotti.

"De mindig jönnek az ügynökök, akik túl sokat beszélnek. Ez már nem az első és nem is az utolsó alkalom, hogy valami valótlant mondanak az újságoknak. Egy normális világban az ügynökök nem beszélnek."

Ancelotti szerint a játékosmenedzsereknek az edzőhöz vagy az egyesülethez kellene fordulniuk a sajtó helyett. Az ilyen kijelentések spekulációkat szülnek, miszerint angliából is érdeklődnek a csatár iránt. A Bayern azonban gyorsan reagált és szertefoszlatta a pletykákat.

"A felkészülés után születik majd döntés" - Carlo Ancelotti Serge Gnabryról

Az U-21-es Európa Bajnok Gnabry (21) neve sem hiányozhat szombaton. Az FC Bayernhez való átigazolása óta azok a makacs pletykák keringenek a játékos körül, hogy azonnal kölcsönbe is megy valahova.

"Nálunk fog kezdeni. A felkészülés után születik majd döntés. Meglátjuk, hogy marad-e."

- így reagált Ancelotti.

Sagnol: a kultúra maradt

Július elseje azonban Münchenben egy visszatérést is jelent: Willy Sagnol (40) helyet foglal Ancelotti mellett a pódiumon. A jövendőbeli asszisztens örül, hogy újra a bajor fővárosban lehet.

Az első benyomása: "Az FC Bayern nagyobb lett, de a kultúra maradt."

Az Ancelottival való kanadai beszélgetés nagyon pozitív volt.

"Nem sokáig haboztam, hogy igent mondjak." - mondta a 2001-es Bajnokok Ligája győztes.

Ancelotti így zárta le a beszélgetést az új segédedzőjével kapcsolatban:

"Olyan trénerre volt szükségem, aki kiismeri magát a Klubban. Remélem, hogy a tapasztalatával segít minket."

Forrás : http://www.kicker.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39950/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,serge gnabry
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?