Újra világbajnokok akarunk lenni! Ez a cél!

Tóth Renáta

Löw: Erre a napra a játékosok egész életükben emlékezni fognak.

A szentpétervári Konföderációs Kupa döntő után nyilatkoztak az este főszereplői mindkét csapat részéről.

Reinhard Grindel, a DFB elnöke: Gratulálok ehhez a nagyszerű sikerhez. Ezzel rácáfolhattunk minden kétkedőre. Újra világbajnokok akarunk lenni, ez a cél. Joachim Löwnek nagy esélye van arra, hogy a tapasztalt játékosokkal és dinamikus fiatalokkal egy egészen erős keretet hozzon létre. Egy nagy medencében vagyunk, amiből meríteni tudunk.

Joachim Löw, német szövetségi kapitány: Hatalmas az öröm, ez egy szuper érzés és hihetetlenül büszke vagyok a csapatra. Sok megpróbáltatásunk volt ebben a szezonban, de ebben a három és fél hétben hihetetlen teljesítményt nyújtottunk. Ma minden egyes méterért megküzdöttünk, sokkal többet futottunk, mint az utóbbi mérkőzéseken. Az elején idegesek voltunk, de ez egy ilyen fiatal csapatnál érthető. A második félidő nagyon kemény és hektikus volt. Chile nem adott nekünk időt és teret, nyomást gyakoroltak ránk, de helyt álltunk. Ez varázslatos döntő volt, sokaknak az első nagy fináléja. Erre a napra a játékosok egész életükben emlékezni fognak.
Minden játékos, akik itt voltak, sokkal jobb helyzetben vannak, mint a torna előtt. Elértük a célunkat, nemcsak azzal, hogy megnyertük a Kupát, hanem azzal is, hogy minden játékos fejlődni akart, és ez sikerült is. A világbajnoki címet megvédeni valamivel nagyobb dolog és még nehezebb is. Otthon egy egész sor erős játékosaink van még.

Julian Draxler: Tudtuk, hogy játszanak a chileiek, de jól ellenálltunk. Minden győzelem különleges - de mi még soha nem játszottunk együtt, és ezért is lesz annyira emlékezetes, hogy nyertünk. Mindenképpen nyerni akartunk és megmutatni, mit is tudunk - ez sikerült is. Hazavisszük a Kupát és kezdődhet a pihenés.

Sebastian Rudy: Nagyon jó érzés, úgy gondolom, megérdemeltük. Erős tornán vettünk részt, egységes csapatként játszottunk. Chile nagy nyomást gyakorolt ránk, kontrákkal próbálkoztunk. Mindenki, aki itt játszott, esélye van a jövő nyári meghívásra. De előtte még egy hosszú szezon vár ránk, mindenkinek bele kell adni mindent.

Timo Werner: Nehéz küzdelem volt, a második félidőben csak a kupáért küzdöttünk, de kevés futballt játszottunk. Boldogok vagyunk, hogy a végén sikerült. Ma is megmutattuk, mire is képes egy fiatal csapat.

Joshua Kimmich: A torna előtt talán senki nem számolt velünk. Mindenkit megleptünk azzal, hogy megvertük a kontinensek legjobbjait, Chilét a második mérkőzésen is. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk, összecsiszolódtunk és az elődöntőben szuper teljesítményt mutattunk. Ma nem volt minden tökéletes, de keményen küzdöttünk.

Reinhard Rauball, a DFL elnöke: Az U21-es válogatott EB győzelme után a Konföderációs Kupa győzelem egy szintén fiatal csapattól egy újabb nagyszerű sikere a német labdarúgásnak. Gratuláció illeti a szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt és csapatát, akik imponáló teljesítményt nyújtottak. Ez minden résztvevőnek egy pozitív és értékes tapasztalat.

Christian Seifer, a DFL ügyvezető igazgatója: Gratulálok Joachim Löwnek és fiatal csapatának ehhez a győzelemhez - az U21-es válogatott EB-győzelmével együtt ez egy nagyszerű hétvége volt. Ilyen sok tehetséges fiatal játékossal jók a kilátások a német futball jövőjét illetően.

Juan Antonio Pizzi, Chile szövetségi kapitánya: Nagyon jól játszottunk, mindent beleadtunk. Sok időbe telt, hogy a játékunkat játsszuk, de a futballban néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezi az ember. Veszítettünk, szomorúak vagyunk - de ugyanakkor elégdetettek is, mert tudjuk, hogy egy szinten játsszunk a legjobb csapatokkal.

Claudio Bravo, chilei kapus: Természetesen csalódottak vagyunk, meg akartuk nyerni ezt a kupát. A világ egyik legjobb csapata ellen veszítettünk.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39945/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK,sebastian rudy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?