Tud a Bayern a rossz formában lévő Gnabry-n segíteni?

Az új Bayern-játékos, Serge Gnabry az U-21-es Európa Bajnokságon is küzdött a változásokkal, és tudását, személyiségét nem tudta megmutatni. A kérdés az: kap majd a rekordbajnoknál elég időt?

Krakkó – a bemutatkozása zseniális volt. Cselezett, varázsolt és még gólt is lőtt a csehek elleni 2:0-s győzelemnél. Serge Gnabry úgy játszott a bemutatkozásán, ahogy a sztárok szoktak. A dánok elleni 3:0-s győzelemnél nem lőtt gólt, már csak néha villant meg. Gnabry harmadik szereplése (0:1 Olaszország ellen) után egy újságíró a következő kérdést tette fel: Ön árnyéka önmagának? Aztán az elődöntőben, Anglia ellen megint nagyon gyenge teljesítményt mutatott.

A fiatal ballábas szélső ritkán mutatta meg a torna során azt, miért is vették meg őt a bajorok. Mikor a döntő előtt azokat a német játékosokat keresték, akik segítségével legyőzhetik Spanyolországot, nem igazán említették meg Gnabry-t. Úgy tűnik,, mintha a 21 éves játékos elrejtőzne a pályán. Mintha egy ékszer szürkévé válna.

Az egyetlen alkalommal az EB alatt, amikor többet lehetett a rejtélyes Serge Gnabry-ról megtudni, az az volt, mikor csapatot váltott. Miért nem nyitott a média felé? Ezt a választ adta:

„Azért, mert inkább a futballra szeretnék koncentrálni. Minden alkalommal maximálisan oda szeretném tenni magamat. Én a Bayern játékosa vagyok, ez minden.”

Wieleckában, ahol a DFB-gyűléseket tartják, ott volt Serge Gnabry, és megkérdezték a jövőjéről. Azokra a kérdésekre, hogy mennyi az átigazolási összeg, és hogy a Bayernnél marad vagy kölcsönbe adják Hoffenheimbe vagy Gelsenkirchenbe a Schalkénak, jó okokból nem tudott és nem akart válaszolni. Ezért volt ilyen rövid a válasza: „A Bayern játékosa vagyok, ez minden.”

Bár az Arsenalnál is csak 10 alkalommal lépett pályára Premier League meccsen, valamint kölcsön adták a West Bromwich Albionnak, és a váltással kapcsolatos kérdésekhez régen is ilyen kedve volt.

Gnabry, saját elmondása szerint „nehéz időszakon” van túl. Mondjuk ehhez ő is hozzátesz ingadozó teljesítményével, néha megcsillogtatja tehetségét, néha viszont olyan, mintha a pályán sem lenne. A „német csodagyerektől”, ahogy sokan gondolták, 2016 nyarán elég távol állt. Ezután viszont az Olimpián óriási feltámadást mutatott be, 6 gólt lőtt és ő lett a házi gólkirálya az ezüstérmes csapatnak Horst Hrubesch vezetése alatt.

Gnabry a Werder Bremenben: reményvivőből „bankmelegítő”

Az ügynöke mai napig hálás az olimpiáért. „Szerintem Horst egy klasszikus edző, nagyon lelkes és közvetlen”- nyilatkozta ügynöke nyitottan. A jó formája aztán folytatódott első Bundesliga-szezonjában, ugyanis 11 gólt lőtt. De a sérülések és a formáció- és játékstílusváltás okozta gyengélkedése miatt már nem ő volt az első számú szélső a Werdernél.

Gnabry megsértődött és váltott egy arannyal kitett útra, aláírt az FC Bayernhez. Ahol pedig 2020-ig elkötelezte magát. Münchenben azért is igazolták le, mert potenciálja elég lehet, hogy bebiztosítsa majd helyét a kezdőben a nagy konkurencia ellenére. De még rengeteget kell tanulnia, amit ő is elmondott az U-21-es EB alatt – nem csak a futballpályán kel tanulnia. Épp ellenkezőleg: még túl fiatal és kíváncsi ahhoz, hogy sikerrel vegye a nagyobb akadályokat.

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39901/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,serge gnabry
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?