Bierhoff: Bayern? Goretzka mindenhova beférne

Domonkos Altdorfer

A „Nationalelf” teljes mértékben megfelelt az elvárásoknak a Konföderációs Kupán – Az elvárások és az eredmények megegyeznek. Oliver Bierhoff, a német válogatott csapatmenedzsere szerint ezért már a Chile elleni döntő előtt sikeresnek mondható a torna. Oroszországban különösen Leon Goretzka került a rivaldafénybe.Ő állítólag az FC Bayern München kívánságlistáján is szerepel.

Szocsiból számol be Oliver Hartmann és Sebastian Wolff

A pénteki elutazás Szocsiból kissé fájdalmas volt: „Jól éreztük magunkat itt, a sikerek miatt egy kicsit a mi városunk is lett” – mondta Lars Stindl, Leon Goretzka pedig folytatta: „Pozitív érzésekkel tekintünk erre a helyre, minden meccset megnyertünk itt.” És a 4-1-es Mexikó elleni sikerrel kvalifikálták magukat a döntőre. Ez volt az előzetes elvárás: „Szentpétervár volt a célunk” - árulta el a Schalke játékosa. Az elődöntőben gálázott, így jelentős részt vállalt abban, hogy a csapat számára az utazás folytatódjon a döntőbe, és ezzel minden elvárást teljesítsen.

Ez a torna már most egy siker - örvendezett Oliver Bierhoff:

előzetesen azt mondtuk, hogy nem az eredmények számítanak, hanem a tapasztalat, amit gyűjthetünk.

Végül a kettő megegyezett, és a válogatott csapatmenedzsere világossá tette, hogy vasárnap magától értetődően már az eredmény is számít:

Most már a döntőben vagyunk, és meg akarjuk nyerni. 

A Chile elleni második párharc kimenetelétől függetlenül pozitívak a tapasztalatok. Joachim Löw fiataljainak meggyőző oroszországi fellépése után Bierhoff már a következő válogatott időszakra tekint, és latolgat:

Nagy a merítési lehetőség. De ezt is akartuk. Fontos azoknak a játékosoknak, akik egyébként a válogatottban szerepelnek, hogy érezzék, nyomás van rajtuk.

Schalke vagy Bayern? Goretzka a Konföderációs Kupán mutatott formája alapján bárhova beférne

Az egyik legnagyobb nyertes Goretzka, aki még annál is jobban teljesített, amit a Mexikó elleni duplája mutat. Bierhoff nem rejtette véka alá a véleményét, és igazolta ezt az állítást: „Nagyon sok poszton bevethető, óriási játékintelligenciája” – és izgatottan tekint a középpályás jövőt érintő elhatározására. Schalke vagy Bayern? „Nehéz döntés” - mondta Bierhoff, és hozzátette: „Egyrészről nehéz döntés. Másfelől olyan tehetséges, hogy ezzel együtt mégsem olyan nehéz.” Amint mondják: Goretzka a Konföderációs Kupán mutatott játéka alapján mindenhova beférne, és ez a német válogatottra is vonatkozik.

A Chile elleni 1-1-es csoportmeccsen Löw Goretzkát a 3-4-2-1-es rendszerben támadó feladatokkal bízta meg az ék mögött, és dicsérte, amilyen intenzitással a 22 éves játékos a torna favoritjának játékát zavarta. De a legjobb teljesítményt Ausztrália és Mexikó ellen nyújtotta ebben a pozícióban.

A pozíciótól függetlenül Goretzka örül a viszontlátásnak:

Jó, hogy újra Chile ellen játszunk. Ezt akartuk. Az első találkozón, a második félidő elejétől eltekintve, amikor egy nehéz periódusunk volt, éreztük, hogy még több keresni valónk lenne ellenük.

Ennek vasárnap este meg kell mutatkoznia. Goretzka elvárása: „Nem szabad, hogy az elején meglepjenek.” Ezzel nem csak egy presztízssikerrel, hanem kupával térhetne haza a csapat.

Forrás : http://www.kicker.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39900/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?