Alexis Sanchez és az FC Bayern – láthatóan nem nő össze, ami összetartozik

Az átigazolási pletyka nagyon hamar nagy hullámokat vetett és még mindig uralja a nyári átigazolási piacot: de kirajzolódik, hogy az Arsenal sztárja Alexis Sanchez nem fog az FC Banyernhez igazolni. Három ok, ami ezt alátámasztja.

München - Alexis Sanchez  és az FC Bayern – láthatóan nem nő össze, ami összetartozik. A német rekordbajnok vezetőinek érdeklődése az FC Arsenal kivételes játékosa iránt az elmúlt napokban egyértelműen csökkent, az ügylet minden jel szerint ellentmond a müncheniek anyagi elképzeléseinek.

Ráadásul a Bayern már leigazolta Sebastian Rudy-t (ingyen), Serge Gnabry-t (nyolc millió Euró), Niklas Sület (25 millio Euró) és Corentin Tolissot (41,5 milli Euró) a következő szezonra. Tényleg szükség van még egy Alexis Sanchez kaliberű „nagyágyúra”?

Nem – Azért sem, mert jelenleg három érv is ez ellen szól.

1. érv: Az FC Arsenal a vonakodó sztár-párosát Alexis Sanchezt és Mesut Özilt jelentős bónusszal akarja maradásra bírni. A Daily Mail tudósítása szerint a két sztártámadó a jelenlegi fizetésük 20 százalékának megfelelő bónusszal számolhatnak, ha a londoni élcsapat a következő szezonban ismét kvalifikálná magát a Bajnokok Ligájába. Az FC Arsenal lépéskényszerben van, az angol Express szerint a két támadó játékos elutasította az ágyúsok ajánlatát, ami mindkettőjüknek heti 285.000 Eurót hozott volna. Özil heti fizetését 125.000 Euróra becsülik, Sanchez jelenleg 195.000 Eurót kap.

2. érv: A sokoldalú támadójátékos Alexis Sanchez mindenképpen együtt akar dolgozni volt edzőjével, akire jó szívvel emlékezik az FC Barcelona-nál eltöltött közös időkből. Így éppen a korábbi Bayern-edző, Pep Guardiola lehet a mérleg nyelve. A Guardian azt írja, hogy a 28 éves játékos – aki az FC Bayern profijával, Arturo Vidallal együtt a chilei válogatottal a Konföderációs Kupa döntőjébe jutott – mindenképpen ismét a katalán edző keze alatt szeretne dolgozni. Sanchez és Guardiola a 2011/2012-es szezonban már együtt dolgoztak az FC Barcelona-nál. Guardiola a chileit akkor 26 millió Euró átigazolási díjért hozta el az Udinesetől. 2018 nyarán lejár Alexis Sanchez szerződése, és a City egy zsíros, 50 millió eurós ajánlattal akarja meggyőzni a még vonakodó ágyúsokat.

3. érv: Ezt az FC Bayern maga szolgáltatja Uli Hoeneß személyében. „Vagy ezt az utat választjuk a sok fiatal játékossal, de akkor lehetőséget is kell kapniuk a játékra – vagy nem ezt az utat választjuk” tette világossá a német rekordbajnok elnöke, és hozzátette: „Nem lehet újra felépíteni egy csapatot azzal, hogy 29 és 30 éves játékosokért 100 milliós átigazolási pénzeket fizetünk.”

Fordította : Frey Dóra

Forrás : http://www.abendzeitung-muenchen.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39899/pics/lead_800x600.jpg
alexis sanchez,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?