Löw: a legjobb formánkra lesz szükség

Tóth Renáta

A vasárnap esti Konföderációs Kupa döntője előtt a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw, valamint a csapatkapitány, Julian Draxler válaszolt a sajtó kérdéseire.

Löw: Nagyon szoros és intenzív mérkőzés lesz.

Joachim Löw a ...
csapaton belüli hangulatról: Nagyon jó a hangulat. Szerencsések vagyunk, hogy a szentpétervári döntőbe juthattunk, ez volt az elődöntő előtt a célunk. Úgy gondoltuk, hogy megérdemeljük, hogy ott legyünk. Németország és Chile voltak a torna két legjobb csapata.

a döntőről: Nagyon szoros és intenzív mérkőzés lesz. Mindkét csapat meg akarja nyerni ezt a tornát és tudjuk, mire számíthatunk. Chile nagyszerű csapat, sok tapasztalattal rendelkeznek, így a legjobb formánkra lesz szükség ahhoz, hogy nyerjünk.

... az ellenfélről, Chiléről: Csodáljuk őket. Kis országként nyerték meg a Copa Americát olyan futball nagyhatalmak ellen, mint Argentína vagy Brazília. 8,9,10,11 világklasszis játékosuk van, akik a klubjaikban vezető szerepet töltenek be. Taktikában nagyon sokoldalúak. Ugyanakkora nyomást fognak gyakorolni ránk is, mint eddig minden mérkőzésükön tették az ellenféllel. Nagyon jól tartják meg a labdát és sokat birtokolják azt. Olyan játékosaik vannak elöl, akik minden ellenfélnek problémát okozhatnak. Meglátjuk, hogy ellen tudunk-e állni a nyomásuknak és inkább mi próbálunk rájuk nyomást gyakorolni. Remélem, hogy gyorsan fogunk támadni majd, mint ahogy tettük Mexikó ellen is.

... egy lehetséges büntetőpárbajról: Chile nagyon jó a büntetőkben, ezt a Portugálok ellen is bizonyították, a kapusuk is megmutatta, milyen jól tudja védeni a tizenegyeseket. Mi is jó játékosokat küldünk majd a lövésre, és jó kapusunk van. De szeretnénk elkerülni, és előbb eldönteni a mérkőzést.

... tapasztalatokról a csoportmérkőzésről: Vannak dolgok, amiken javítanunk kell. Akkor az első 15 percben nem volt a kezünkben az irányítás. Chile erősen támadott, akár kétgólos hátrányba is kerülhettünk volna. Szerencsére sikerült visszakerülnünk a játékba. Lehetett volna egy-két helyzettel több is nekünk, amiket jobban kijátszhattunk volna. De összességében kiegyenlített mérkőzés volt - ez volt a második meccsünk a tornán. Holnap nem lennénk elégedettek egy döntetlennel, nyerni akarunk. Minél távolabb kell tartanunk majd a támadóikat és több helyzetet kell kialakítanunk.

... a keretet ért kritikákról: Hallottam róluk, de ezek nem szokatlanok, mindig előfordulnak. Mindig vannak olyan döntések, amiket máshogy értékelnek. Én úgy döntöttem, olyan kerettel jövünk a tornára, amelynek nem sok nemzetközi tapasztalata van, és én kiállok a döntéseim mellett. Úgy éreztem, hogy ez a javunkra válik. Hogy jövőre mi lesz, azt nehéz még megmondani. Ebben a keretben nincsenek vesztes játékosok, ellenkezőleg: csak olyanok vannak, akik ebből profitálni tudtak és fejlődhettek ezáltal - és ez volt az én legfontosabb feladatom, ezt a célt elértem. A játékosok tapasztalatokat gyűjtöttek, amelyek segítik majd őket a jövőben. Már csak ezért is elégedett vagyok ezzel a tornával.

... az U21-es válogatott győzelméről: Természetesen már a mérkőzés után gratuláltam nekik, nagyon örültem. Ez is azt mutatja, hogy az akadémiákon és a klubokban jó munka folyik. A jövő évre jó alapunk van. A világbajnokság a legfontosabb torna, de a legnehezebb is. 5 héten keresztül emberfeletti küzdelmet kell mutatni, 7 mérkőzésen át nem lehet hibázni. A 2018-as VB-ig még van egy év. Már tapasztalhattuk korábban, hogy egy év alatt sok minden megtörténhet, mely játékosok eshetnek ki. Az ilyen tornák jót tesznek a játékosoknak és az önbizalmuknak. Helyezésekért játszani jó és fontos, de ez a két torna nem olyan fontos, mint egy világbajnokság.


Julian Draxler a ...
döntőről: Nagyon jól készülünk fel, a csapat nagyon sok elvárást támaszt magával szemben. Tudjuk, hogy Chile nagyon jó ellenfél, de készen állunk és nyerni akarunk.

... az ellenfélről, Chiléről: Szerintem a döntő nem hasonlítható össze a csoportmérkőzésssel, ahol nem a legjobb teljesítményünket mutattuk. De megvan a lehetőségünk arra, hogy jobbak legyünk, de azt is tudjuk, hogy Chile nagyon erős csapat, nagyon sok jó játékosuk van. Tudom, hogy a legjobb formánkra van szükség ahhoz, hogy nyerjünk. De nem aggódok, mert tudom, hogy jól felkészültünk. Egy csapatként állunk majd a pályára, és minden erőnkkel küzdeni fogunk. A csoportmérkőzésen az első negyed órában elaludtunk, ez volt az oka, hogy nem tudtunk nyerni. Chile ellen a győzelemhez 90 vagy 120 percen keresztül a legjobb teljesítmény szükséges. Mindannyian készen állunk. Nincs is annál szebb, úgy menni vakációra, hogy megnyertük a Kupát.

... a csapat fejlődéséről: Mindannyian megérdemelten vagyunk itt. Tudjuk, hogy erősek vagyunk, és hogy Németországban rengeteg nagyon jó játékos van még. Egységes csapattá kovácsolódtunk össze, és meg akarjuk tenni az utolsó lépést ahhoz, hogy a döntőben egy nagyon erős Chile ellen nyerhessünk. Az U21-es csapat ezt megtette. Nagyon sok fiatal játékosunk van, és a szövetségi kapitánynak nagy a választási lehetősége. De nem gondolkodunk azon, mi lesz jövőre. Büszkék vagyunk arra, hogy a Konföderációs Kupán idáig eljuthattunk.

... a csapatban betöltött szerepéről: A keretben jelenleg én rendelkezem a legtöbb válogatott mérkőzéssel, így megpróbáltam több felelősséget átvállalni, és ez nagyon tetszett nekem. A kapitány bízik bennem. Tőlem függetlenül nagyon jók voltunk eddig is, és remélem, holnap ezt még egyszer megmutathatjuk.

... a szentpétervári szélsőséges időjárásról: Németországban már hozzászokhattunk ahhoz, milyen esőben játszani. Nem hiszem, hogy a pálya vagy az időjárás döntene a mérkőzésről majd. Úgy hiszem, az aznapi formánk dönt majd erről, de mindegyőnk tud 90 vagy 120 percen keresztül is játszani majd.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39886/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,julian draxler
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?