Julian Draxler levele az orosz szurkolóknak

Tóth Renáta

Draxler: Köszönet a nagyszerű szervezésért.

A vasárnapi Konföderációs Kupa döntője előtt a német válogatott csapatkapitánya, Julian Draxler a válogatott nevében nyílt levelet írt az orosz futball szurkolóknak.

Kedves orosz futball szurkolók,

három hetet tölthettünk el ebben a szép országban, és így, a Konföderációs Kupa végéhez közeledve szeretnénk szívből köszönetet mondani. Köszönet a nagyszerű szervezésért, a sok segítő kézért és azért, hogy mindig úgy éreztük, biztonságban vagyunk. Köszönet illeti az Orosz Szervezőbizottságot, a stadionok, szállodák és repterek dolgozóit, az önkénteseket, és benneteket, orosz futball szurkolókat.

Úgy tartják, a Konföderációs Kupa a világbajnokság főpróbája. Három hét után elmondhatjuk: Oroszország bravúrosan teljesített a próbán.

Sok szurkolóval találkoztunk, Szocsiban a strandon és Kazanyban a Kreml látogatás során is. Élveztük ezeket a pillanatokat Veletek, az orosz szurkolókkal. Tudom, hogy sok látnivaló van még Oroszországban, de most nyáron csak Szocsi, Kazany és Szentpétervár voltak az úticéljaink, melyek elvarázsoltak bennünket.

Építészetileg lenyűgöző stadionokban játszottunk.

Sok szép napot tölthettünk el a Fekete-tenger partján, mindig sütött a nap.

Megtapasztaltuk, hogy milyen nagy ez az ország - 48-szor nagyobb a miénknél.

Megpróbáltuk az orosz-német kapcsolatokat a pályán kívül is erősíteni. A Német Labdarúgó Szövetség elnöke, Reinhard Grindel és a Szövetség nagykövete, Thomas Hitzlsperger meglátogatta a moszkvai Don Bosco Gyermekotthont, és 17.000 Euro támogatást adott át a futballpálya felújítására.

Az itt töltött napok számomra különlegesek voltak. Először vezethettem fel a német válogatottat csapatkapitányként a pályára. Itt, Oroszországban egy fiatal csapat érett össze, szenvedéllyel és fegyelemmel. Minden játékos a legjobb formáját adta, a pályán és azon kívül is.

A nyarunk Oroszországban a végéhez ér, még a döntő vár ránk Szentpéterváron. Köszönjük, Szpászibá, Dászvidánjá!

Már várjuk, hogy visszatérhessünk 2018 nyarán.

Köszönjük! Julian Draxler

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39849/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,julian draxler,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?