Németország nyerte az U21-es Európa-bajnokságot

Kálovics Tibor

Serge Gnabry korosztályos Európa-bajnokként kezdheti meg élete első Bayernes szezonját. 

A német válogatott, egy Csehország elleni 2-0-ás valamint egy Dánia elleni 3-0-ás győzelemmel indította szereplését az Európa-bajnokságon, amely kényelmes helyzetbe hozta Stefan Kuntz fiataljait. Az olaszok elleni meccsen elszenvedett vereség is elég volt ahhoz, hogy a csapat legjobb csoportmásodikként jusson az elődöntőbe, ahol Angliát büntetőkkel sikerült legyőznie. A fináléban Spanyolország egyértelmű esélyesnek számított (A spanyolok valamennyi meccsüket megnyerték a döntőig vezető úton. ráadásul keretüket is erősebbnek tartották. ) A finálé aztán óriási csatát és német fölényt hozott, amely végül Mitchell Weiser góljában csúcsosodott ki. A szépségdíjas fejes gólra nem érkezett válasz, és így Németország 2009 után ismét megnyerte az U21-es Európa-bajnokságot. 

Volt a tornán egy német játékos akinek a teljesítményét megkülönböztetett figyelemmel kísérhettük. Serge Gnabry holnaptól hivatalosan is Bayern München játékosnak mondhatja magát, és a lehető legjobb hangulatban fog megérkezni új csapatához. Az Arsenaltól érkező támadó a németek valamennyi mérkőzésén kezdőként lépett pályára, és bár a csehek elleni találatán kívül nem ért el több gólt, mégis a torna egyik legjobb játékosa volt a mögöttünk hagyott kontinensviadalon. 

Németországban már dörzsölhetik a tenyerüket, hogy a válogatottnál zökkenőmentes lehet a generációváltás. Gnabryék generációja pedig immáron egy "aranygenerációként" is számon tartható, hiszen 2014-ben az U19-es, 2017-ben pedig az U21-es Európa-bajnokságot nyerte meg a korosztály, valamint az olimpián is döntőt játszott a csapat, nem is beszélve a Konföderációs Kupáról, ahol a megfiatalított német csapat döntőt játszik. 

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39851/pics/lead_800x600.jpg
Hírek a válogatottról,serge gnabry,utánpótlás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?