Konföderációs Kupa: Németország bejutott a döntőbe

Tóth Renáta

A Nationalelf nagyszerű teljesítménnyel jutott a döntőbe

A német válogatott története során először jutott Konföderációs Kupa döntőjébe, miután tegnap este győzött Mexikó ellen 4:1-re. A vasárnapi döntőben a korábbi ellenfél a csoportmérkőzésekből, Chile vár a Nationalelfre.

A németek nagy lendülettel támadták le a mexikói csapatot, melynek hamar meg is lett az eredménye: Leon Goretzka korai duplájának köszönhetően a németek gyakorlatilag az első 10 percben eldöntötték a mérkőzést.

Mexikó több labdabirtoklással rázódott vissza a játékba, de helyzete a német csapatnak adódott több. A mexikóiak többnyire csak a 16-os vonaláig jutottak, de ter Stegennek így is adtak munkát: a 33. perben a Barcelona kapusa Giovani dos Santos lövését hárította, két perccel később Chicharito próbálkozott lövéssel, a 39. percben pedig Héctor Herrera szabadrúgását védte sikerrel.

A második félidő kezdetén Mexikó vette át az irányítást a játék felett, és a 50. percben jó alkalmuk akadt a góllövésre is, de ter Stegen ismét résen volt. Az 53. percben Werner lövése pár centivel ment a mexikói kapu mellé - de nem sokkal később az RB Leipzig játékosának is sikerült gólt lőnie. Draxler és Hector szép összjátékának köszönhetően.

Mexikó a 63., 70. és 75. percben is próbálta bevenni ter Stegen kapuját, de a szépítő gólra a 89. percig kellett várni: Fabián 25 méterről rúgott szabadrúgását ter Stegen már nem tudta kivédeni.

A hosszabbításban a Draxler helyére beállt Amin Younes lőtte a németek 4. gólját, ezzel beállítva a 4:1-es végeredményt.

Joachim Löw: Egy ilyen torna előtt az edző reménykedik a döntőbe jutásban, de egy ilyen csapatnál ez nem volt elvárható. A fiúk küzdöttek és abszolút megérdemelték a döntőt. Nagyon intenzív mérkőzés volt. A kezdettől fogva meg akartuk mutatni, hogy itt vagyunk és mi akarjuk a játékot meghatározni. A védekezésben ezért nagyon sokat kellett dolgoznunk. A mérkőzés után nagy volt az öröm az öltözőben, de nem túlzottan. Relatív gyorsan sikerült egy csapatot felépítenünk, ahol egymásért dolgoznak.

Leon Goretzka a kezdésnél nagyszerűen játszott, hihetetlen erős formában van, top játékos. Jó okom volt rá, hogy Benjamin Henrichs-nek ma lehetőséget adtam a kezdésre, az edzéseken jól teljesített és Kamerun ellen egy gólnál segédkezett is.

Leon Goretzka: Fontos volt, hogy ilyen jól kezdjünk, mivel legutóbbi alkalmakkor az első percekben akadtak gondjaink - de most jól és gyorsan sikerült a terveinket megvalósítani. Sokat dolgoztunk a góljainkért, de sikerült időben a kezünkbe venni a játékot. Most itt az ideje, hogy a munkánkat megjutalmazzuk, és megnyerjük a Konföderációs Kupát.

Timo Werner: Jól kezdtünk, de utána kicsit felengedtünk. A végén megérdemelten győztünk. Fiatal és sikerre éhes csapatunk van, de a Bundesliga meccsek által sok tapasztalatot szereztünk.

Julian Draxler: A torna előre haladtával fejlődtünk. Nem magától értetődő dolog egy elődöntőt Mexikó ellen 4:1-re megnyerni. Vasárnap a döntőben még egyszer bele kell adnunk mindent, még akkor is, ha a lábaink egyre fáradtabbak lesznek majd.

Marc-André ter Stegen: A második gól után fél órán keresztül akadtak még helyzeteink, amiket nem sikerült jól kidolgozni. A szünet után a csapat erős, harcias teljesítményt mutatott, ez is volt a célunk a második félidőre. Nagyon jó érzés, hogy az edző a torna végéig számít rám, mint az első számú kapusra. Örülök, hogy jó teljesítményt tudtam mutatni. A második félidőben fantasztikus teljesítményt mutattunk, ami nem azt jelenti, hogy nem tudunk még jobbak lenni.

Antonio Rüdiger: Csak az a fontos számunkra, hogy nyertünk. Nagyon jól védekeztünk, együtt győztünk. 2:0 után kicsit passzívabban játszottunk, ezután fontos volt, hogy a párharcokba visszatérjünk. Sokat meríthetünk ebből a mérkőzésből.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39841/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?