Joachim Löw: Nagyon büszke vagyok a fiúkra

Tóth Renáta

Joachim Löw büszke csapatára

Joachim Löw a dfb.de oldalnak adott interjúban beszélt a Kamerun elleni győzelemről, a dupla jubileumról és a csütörtöki elődöntőről is.

dfb.de: Joachim Löw, hogy érzi magát az elődöntő előtt?
Joachim Löw: Nagyon büszke vagyok a fiúkra, dicséret illeti őket, hogy ezt a célt elértük, az elődöntőt, a legjobb négy között vagyunk. Ezzel az új csapattal és felállással talán nem sokan várták ezt tőlünk.

dfb.de: Kamerun ellen nehezen kezdett a csapat az elején.
Joachim Löw: Ez egy mindent eldöntő mérkőzés volt, maradunk, vagy megyünk haza. A feszültség érezhető volt, de ez nem meglepő egy ilyen fiatal csapattól. Pozitív, hogy a második félidőben már emlékeztünk arra, hogyan játszottunk Ausztrália és Chile ellen - a gólokkal pedig elkezdődött a show is.

dfb.de: Hogy tetszett Önnek az újak, Plattenhardt és Werner játéka?
Joachim Löw: Mindketten jó munkát végeztek. Marvin jól védekezett a gyorsabb ellenfél ellen. Timo pedig hihetetlen sok utat talált előre. Az elején nehezen támadtunk, így neki is kevesebb lehetősége volt, de a második félidőben több helyzet adódott, a tizenhatoson belül is, így meg tudta mutatni, mennyire veszélyes tud ő lenni. Mindkét gólja nagyon szép volt.

dfb.de: Mi a véleménye a videóbíró használatáról, melyet a mérkőzésen is alkalmaztak?
Joachim Löw: Még hozzá kell szoknunk, de sok esetben nagy segítség lesz - gól vagy nem, kint volt vagy bent. Talán egy kis időre van még szükség ahhoz, hogy optimalizált legyen. Ha ez által gyors döntések születhetnek a pályán, jó ötletnek tartom.

dfb.de: 150. győzelmét ünnepelhette a 100. mérkőzésén szövetségi kapitányként. Mit jelentenek Önnek ezek a számok?
Joachim Löw: Örülök neki. 100 győzelem nagyon szép, mindig emlékeztetni fog erre az időszakra, mint szövetségi kapitány - és elsősorban azokra az emberekre gondolok, akikkel a kezdetektől együtt dolgozhattam: Oliver Bierhoff, Andreas Köpke, Hansi Flick, Urs Siegenthaler; a csapat a csapat mögött. Motiváltak és inspiráltak engem. Külön köszönet illet minden játékost, azokat is, akik most nincsenek itt, akik hosszú ideig játszottak a válogatottban, és akik csak alkalmanként. Ezeket a győzelmeket jó teljesítménnyel és hihetetlen hozzáállással érték el. Persze, voltak olyan pillanatok is, amelyek nem voltak túl szépek és csalódást okoztak.

dfb.de: Mire számítanak csütörtökön Mexikó ellen?
Joachim Löw: Mexikó kellemetlen ellenfél, sokoldalú, technikában erős, összeszokott játékosokkal.  De örülök, hogy tapasztalatot szerezhetünk majd, mert ritkán találkozunk közép-amerikai csapattal. Érdekes mérkőzés vár ránk. Mexikónak nagyon jó játékosai vannak.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39740/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,Interjúk, nyilatkozatok,joachim löw
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?