FC Bayern 2017/18, avagy hogy állhatnak fel a bőrnadrágosok a következő szezonban?

Domonkos Altdorfer

Milyen felállásban fogja a Bayern a 2017/18-as szezonban a triplázást megkísérelni? Bemutatjuk Ancelotti lehetőségeit

Akadtak személyi változások a Bayernnél az új szezonra. Philipp Lahm és Xabi Alonso személyében két világklasszis, a csapat két meghatározó személyisége fejezte be karrierjét. Ezért is jött a vérfrissítés 70 millió Euróért. A Hoffenheimtől hozta a rekordbajnok Sebastian Rudyt (ingyen) és Niklas Sület (20 millió Euróért), az Olympique Lyontól jött Corentin Tolisso (41,5 millió Euróért) és Brémából tette át székhelyét az Isar partjára Serge Gnabry (8 millió Euróért).

A további átigazolások sincsenek kizárva, egyre másra számolnak be egy esetleges bajor érdeklődésről: Alexis Sanchez (Fc Arsenal), Leon Goretzka (Schalke 04), Julian Brandt (Bayer Leverkusen) és Marco Verratti (Paris Saint-Germain) iránt. Eddig azonban egyikőjük sem írt alá a Säbener Straßéra.

Adja magát a kérdés. Milyen formációban és milyen felállásban fog a Bayern a 2017/18-as szezonban játszani? Mutatjuk az opciókat.

Első felállás: A Bayern A-csapata.

Az alapformáció valószínűleg alig fog változni az előző szezonhoz képest. A bevált 4-2-3-1-es rendszeren csak pontosítások, személyi változások fognak történni. A jobbhátvéd pozícióban Joshua Kimmich fogja átvenni Philipp Lahm szerepét. Középen Mats Hummels, Jerome Boateng és Javi Martinez fognak harcolni a két belső védő pozícióért. Ezen a poszton rotáció az elképzelhető. A baloldalon David Alaba fog bevetésre kerülni. A kapuban kétségtelenül Manuel Neuer fog állni.

Az újonnan érkezett Corentin Tolisso minden bizonnyal a középső középpályán Xabi Alonso szerepét fogja átvenni Vidal mellett, és elsőbbséget fog élvezi Sebastian Rudyval szemben. A széleken valószínűleg még nem lesz hely Arjen Robben és Franck Ribery mellett. Ezzel együtt a hármas terhelésben (bajnokság, kupa, BL) kisebb nagyobb szünetet kell majd nekik adni. Középen továbbra is Thiago irányít, elől Robert Lewandowski érinthetetlen.

Második felállás: A Bayern B-csapata

Abban a luxusban van része a Bayernnek, hogy a komplett kezdőt ki tudja cserélni úgy, hogy ezzel együtt is egy ütőképes csapatot képes a pályára küldeni. (Szinte) minden pozíció biztosítva van. Az „A-csapatból” kiindulva Rafinha védekezhetne a jobb oldalon, a balon Juan Bernat. A középső védelemben az újonnan érkezett Niklas Süle csatlakozhatna Javi Martinezhez.

A védekező középpályán a „B-csapatban” Renato Sanches és az „új-bajor” Sebastian Rudy szerepel. A jobb oldalon Kingsley Coman okozhat zavart, a baloldalon Serge Gnabry tevékenykedhetne (nála még egy kölcsönadás is szóba jöhet). Árnyékékként remélhetőleg Thomas Müller újra gólveszélyesen szerepel majd.

De el kell ismerni: Robert Lewandowski helyére nincs csatár posztra megfelelő helyettes, ahogy Manuel Neuernek sincs a kapuban. Sven Ulreich továbbra is csak egy kisegítő lehetőség, ha az új kapitány megsérülne.

Harmadik felállás: A Bayern a 3-4-3-as rendszerben

A középső védekezés megerősítése érdekében egy 3-4-3-as rendszer is elképzelhető. Ebben a felállásban Hummels, Martinez és Boateng együtt szerepelhetne, és Martinez, mint korábbi védekező középpályás, a támadásépítésben is kamatoztathatná tapasztalatát. A széleken Kimmichnek és Alabának, akik ebben a felállásban középpályásként szerepelnek, kell majd visszafele is figyelnie, és az ellenfél támadásainál egy öt védős rendszert generálni. Kimmich Sebastian Rudyval helyettesíthető, Alaba pedig feltehetően Bernattal.

A legvalószínűbb variáció a középpályára a Tolisso/Thiago, Vidálnak a padon kellene helyet foglalnia. Miért? Martinez személyében már van egy védekező játékos középen, Vidal pedig a támadógépezetet akadályoztathatná. Eszerint a Tolisso/Thiago duo szereplése lenne a legvalószínűbb.

A szélső középpályásoktól függ a szélső csatárok szereplése. Robben és Ribery természetesen az első választás, de itt is lehetséges alternatívának ígérkezik Coman és Gnabry, főleg, ha a sebességről és technikai finomságról van szó.

Összegzés: Az FC Bayernben továbbra is gazdag marad a variációs lehetőség, majdnem minden játékos helyettesíthető. Ha nem is mindig egyenértékű játékosok szerepelnek egy poszton, de nincsenek nagy eltérések. A kivétel továbbra is a csatár poszt, ahol Robert Lewandowskinak nincs cseréje. Thomas Müller az egyetlen elképzelhető alternatíva, de tudvalevő, hogy ő nem alkalmas az egyedüli csatár pozíciójába.

Forrás : https://www.tz.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39651/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Elemzések,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?