Demirbay: a gólom volt a megváltás

Tóth Renáta

Örülök, hogy ma a kezdőcsapatba kerülhettem.

A Kamerun ellen elért 3:1-es győzelmet értékelték a német játékosok és a szövetségi kapitány, Joachim Löw.

Joachim Löw: Az első félidőt egy ilyen csapatnál, mint edzőnek, nekem is meg kell értenem. Az ellenfél újabb és újabb helyzeteket tudott kidolgozni. Sok lehetőség adódott nekünk is az első játékrészben, amiket nem használtunk ki. A szünetben arra emlékeztettem a játékosokat, hogy mi tett minket az előző két mérkőzésen erőssé. A második félidő már másképpen alakult: teljesen mi irányítottuk a játékot. Az, hogy ezzel a fiatal csapattal az elődöntőbe jutottunk, egészen kivételes dolog. Fontos volt számomra, hogy minden játékos lehetőséget kapjon. Amin Younes és Benjamin Henrichs játéka nagyon tetszett nekem. Ùgy döntöttünk, hogy a következő két mérkőzésen is Marc-André ter Stegen fog a kapuban állni.

Normál esetben a statisztika mellékes dolog, de 100 győzelem 150 meccsen nagyon szépen hangzik. Ez mutatja, hogy ezalatt a hosszú idő alatt sok szép pillanat volt, de szomorúak is akadtak. Megköszöntem a játékosoknak, őket illeti meg a hálám. 

Kerem Demirbay: Nem találtuk igazán magunkat a játékban, a gólom a szünet után volt a megváltás  számunkra, attól kezdve irányítottuk a játékot és javítottunk a játékunkon. Örülök, hogy ma a kezdőcsapatba kerülhettem.

Julian Draxler: A teljesítményünk javulása a második félidőben szükséges volt. A szünetben megbeszéltünk néhány dolgoz, amin változtatnunk kell. A második félidei korai gólunk sokat segített rajtunk. Egy nappal több időnk van az elődöntőre felkészülni, és ez nagyon sokat számít.

Timo Werner: Ùgy álltunk hozzá, hogy a szünet után jobban játszunk, mint az első félidőben. A korai gól és a piros lap segített ebben. Nyerni akartunk. Nagyon örülök a két gólomnak. Mindenki láthatja, hogy egy jó csapat vagyunk.

Marvin Plattenhardt: Nehezen kezdtük az első félidőt, sokszor veszítettük el a labdát. A szünet után több helyzetünk volt és a végén megérdemelten nyertünk. Most gyorsan kell regenerálódnunk, Mexikó egy agresszíven játszó csapat, jól fel kell készülnünk.

forrás: dfb.de 

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39677/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?