Löw: Rüdiger játszani fog Kamerun ellen

Tóth Renáta

A Németország-Kamerun mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Joachim Löw és Leon Goretzka válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Löw Rüdigert biztosan a kezdő csapatba teszi, a kapus kérdésről még nem döntöttek

JOACHIM LÖW
a Kamerun elleni kezdőcsapatról: Úgy tervezem, Toni Rüdigert visszateszem a csapatba, mert Kamerunnak hihetetlen gyors játékosai vannak, és ez Rüdiger erőssége is. Emre Can bokája az edzésen megsérült, nem tűnik súlyosnak, de az edzést ki kellett hagynia. Nem ugyanaz a csapat fog felállni, mint Chile ellen, egy-két új játékos lehetőséget kap majd, megérdemlik. De hét-nyolc helyen nem változtathatok, így nem variálhatom át a csapatot teljesen. 3, 4 esetleg 5 változtatás lehetséges, de 7 vagy 8 már túl sok.

elvárásokról a Kamerun elleni mérkőzéssel kapcsolatban: Nem vagyunk még az elődöntőben. A legfontosabb, hogy úgy játsszunk, mint az elmúlt két mérkőzésen. Kamerunnak nincs veszíteni valója, csak győzelemmel juthat tovább. A mai mérkőzés lesz a legerősebb és fizikailag a legmegterhelőbb. Ha azt nézzük, milyen gyorsan tudnak védekezésből támadásba váltani és a támadó játékosaik milyen gyorsak - ritkán látni hasonló csapatot.

a mérkőzés előtti felkészülésről: Kevés volt az idő a két mérkőzés között. Szombat reggel tartottunk egy rövid edzést. Elméletileg mind a négy csapatnak van esélye a továbbjutásra, de a mi célunk, hogy nagyszerű játékot mutassunk és a az elődöntőbe juthassunk - hogy a csoport első vagy második helyezettjeként, az már lényegtelen. Ha az elődöntőbe jutunk, teljesen elégedett leszek, és ez több, mint ami elvárható.

a csapat jelenlegi állapotáról: Az utazás kicsit fárasztó volt, Kazanyba éjszaka repültünk, ami nem volt túl jó a pihenés szempontjából. Chile ellen úgy éreztem, a játékosok a mérkőzés iramát fel tudták venni, de egy-két frissebb játékos jót fog tenni most a csapatnak. Ausztrália ellen nagy volt a nyomás, mivel ez volt az első meccsünk, Chile ellen pedig egy intenzív játék várt ránk.

a csapat teljesítményéről: Korábban már említettem, hogy a játékosok jó képességűek és technikailag magas színvonalon játszanak. Három vagy négy gyengébb pontra koncentrálunk, a kevesebb néha több. Dánia és San Marino előtt a támadást gyakoroltuk. Az edzéseken azt néztük, mit és hogyan javíthatnánk még. Chile ellen a szervezettségre és a védekezési struktúrára koncentráltunk, mert ezekre volt szükségünk, és a csapat ezt jól vitte véghez.

lehetséges cseréről a kapusposzton: Ezt még nem tudom, erről Andy Köpkével is beszélnem kell. Úgy terveztük, mindhárom kapus kap egy-egy mérkőzésen lehetőséget, most ezt át kell gondolnunk. Még nem döntöttük el, hogy új kapus kezd-e.

az ellenfélről az elődöntőben: Mindegy, ki lesz az ellenfél, mindkét mérkőzést megnézem majd a másik csoportból. Oroszországot választanám legszívesebben, nagyszerű hangulat lenne az elődöntőben, ha a házigazda ellen léphetnénk pályára. De először még egy akadályt le kell küzdenünk az elődöntőbe jutásért, ha ez megvan, akkor elgondolkodhatunk azon, hogyan készüljünk fel a következő ellenfélre.


LEON GORETZKA
a Kamerun elleni mérkőzésről: Kamerun fizikailag egy nagyon-nagyon erős csapat. Megpróbálunk kevés esélyt adni nekik a támadásra. Szerintem többet fogjuk birtokolni a labdát, mint Chile ellen. A célunk, hogy minél több helyzetünk legyen és gólokat rúgni. Várom már ezt a mérkőzést, nem lesz egyszerű, de koncentrálni fogunk és megpróbáljuk a legjobb eredményt elérni.

a lehetséges csoport elsőségről: Úgy indul neki mindenki a csoportnak, hogy megnyerje, de a legnagyobb cél az elődöntő elérése, és ezért mindent meg is teszünk. Ha elsők leszünk a csoportban, egy nappal több időnk lesz a regenerálódásra, és ez egy előny a következő mérkőzésre nézve. Továbbá akkor utaznunk sem kellene, ami fárasztó is lenne.

a saját teljesítményéről: Nem egy mérkőzésen tud egy játékos bizonyítani. Nem olyan játékos vagyok, aki minden meccsen lő két gólt. Megpróbálok minél több gólhelyzetbe kerülni. Chile ellen jól játszottam, talán kicsit kevesebbet mentem előre, de ez is a feladatom része volt.


forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39641/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,Válogatottjaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?