Gnabry és Tolisso fölösleges átigazolás volt?

Kun Béla

Kell-e Goretzka a Bayernbe? Jogos volt-e Lewa hisztije? Kiveszett-e egy nagy generáció? Sikerül-e Ancelottinak a szokatlan feladatot megoldania?

A Bayern egykori játékosa, az Európa bajnokThomas Strunz így elemezte az FC Bayern „átépítését”:

Thomas Strunz…

…Serge Gnabry-ról: "Nagyon meglepett, hogy már most a Bayern megvette. Nagyon jól startolt a Bundesligában, de hogy ez elég lesz-e a Bayernben, az már kérdéses. Itt az első naptól kezdve meg kell mutatni, hogy játszani is akar. Pontosan azon az oldalon, ahol Franck Ribéry is játszik, s a francia mindig játszani akar! Ez egy nagyon nagy kihívás lesz Serge számára. Az ő játékstílusát is át kell alakítani, mert a Bayern egy kombinációs csapat, ellenben a Bremen inkább kontrákkal operált. Az még nagyon bizonytalan, hogy ebben a csapatban Serge gyakran tud-e majd játszani"

...Corentin Tolissóról: "Corentin Tolisso Gnabryhoz képest egy teljesen ismeretlen játékos, ő nem az, akinek Xabi Alonsót helyettesítenie kell, mert ő más típusú játékos. Inkább egy 8-as, nem pedig s mint egy 6-os, a védőfalban szereplő játékos a védők előtt. Mindkét igazolás meglepett."

...Alexis Sanchezről: "Neki extrém magas fizetési igényei vannak. Miatta a Bayernnek nagyon gyorsan egy olyan fizetési szerkezete alakulhat ki, ami a többi játékosnak nem felel meg és ez problémákhoz vezethet. A Bayernnek ügyelnie kell arra, hogy minden összepasszoljon."

...Leon Goretzka képességeiről: "Nem szabad elfelejtenünk, hogy ő a szezon első felében nem úgy játszott, ahogy a végén. Azonban az utolsó fordulókban, sokkal többet tett le az asztalra. Leon egy óriási tehetség, egy kivételes játékos, aki egészen a saját szögletzászlójától az ellenfél büntetőpontjáig az egész pályát be tudja játszani. Nagyon rugalmas játékos, és ez tetszik nekem. A Schalke nem játszik nemzetközi szinten, a háttérben el kell gondolkodnia, hogy mi a számára helyes lépés. Jót tenne a Bayernnek, már csak futómennyisége miatt is. Még nincs fejlődése csúcspontján, még akár megbízhatóbban is tud játszani." 

...Uli Hoeness "gránátjairól", azaz a bombaigazolásokról: Könnyű mondani, hogy gránátokra van szükségünk. A Bayern attraktív, számomra a világ legjobb 3 csapatában van. De egy olyan ligában van, ahol egy igazi top-játékost nehéz szerződtetni."

... a Bayern átalakulásáról: Több játékos már nincs a klubban, akik miatt kiveszhet a nagy generáció (Bastian, Xabi, Philipp), Thomas Müllermég kitart... lehet, hogy elveszik a generáció. Nagy feladat lesz majd újból felépíteni. Boateng sem mindig elégedett. Vannak még kérdések, amik nemzetközi szinten érintik a Bayernt."

...Lewandowski kritikájáról: "Nem teljesen tudom őt megérteni. Ha egy ilyen jó szezont játszott, s csak egy gól hiányzik a gólkirályi címhez, az természetesen keserű. De, ha az összes lehetőségét megnézi, akkor lett volna lehetősége bőven kettővel többet rúgni, anélkül, hogy rászorult volna a csapattársaira. S ez persze, nem jön jól a csapattársainak sem, mert olyan érzésük van, mintha sarokba lennének állítva emiatt. Ő keresi a legtöbbet, nagyok az elvárásai, mint ahogy a klubnak is. A kijelentései teljesen feleslegesek voltak."

...egy Lewandowskit helyettesítő játékosról: "A legfőbb feladata a Bayernnek ebben az átigazolási szakaszban, hogy találjon egy olyan játékost, aki a lengyelt adott esetben pótolni tudja. Ahhoz, hogy Carlo a kívánt célokat elérje, egy elég bő keretre van szüksége. Még ha pénz van, akkor sem egyszerű egy olyan játékost találni, aki ezzel a szereppel teljesen meg lenne elégedve. Olyan játékosra van szüksége, aki megfelel ennek a követelménynek, és elégedett a második hellyel, mint pl. anno Claudio Pizarro. De például játékrendszer változás is kellene, akkor ha jönne például Sanchez, mert akkor két csatárral kéne játszani, s idestova Luios van Gaal volt az utolsó tréner aki ezt játszatta."

...Carlo Ancelotti feladatairól: "A kapitány távozásával, egy új hierarchiát kell kialakítson. Ezen kívül tehetségek lettek szerződtetve, akiknek egyre jobbnak kell lenniük. Ez egy más és új szituáció, mint például a Milannál, vagy a Madridnál, ahol mindig kész csapattal dolgozott. S persze az alapján lesz értékelve, hogy hogyan alakul a Bajnokok Ligája..."

...Costa esetleges távozásról: "Nagyon jól kezdett, aztán visszaesett. Teljesítménye sem a saját, sem a klub javát nem szolgálta. Így érthető, hogy új klubot keres. Ezen kívül nem mindig megfelelően nyilatkozott, ami a vezetőknek nem is tetszett. Szakmai szempontból a távozásaa nem lenne nagy veszteség."

(sport1.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39616/pics/lead_800x600.jpg
alexis sanchez,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,corentin tolisso,douglas costa,franck ribéry,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,robert lewandowski,serge gnabry,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?