Löw interjú: úgy tervezem, egy-két poszton cserélek majd

Tóth Renáta

Joachim Löw elégedett volt a német válogatott játékával Chile ellen.

A Chile elleni 1:1-es döntetlen után Joachim Löw német szövetségi kapitány értékelte csapata teljesítményét, továbbá szóba került a következő ellenfél, Kamerun is.

dfb.de:  Löw Ùr, hogyan értékeli az 1:1-es döntetlent Chile Ellen?
Joachim Löw:  Egy nagyon intenzív, taktikában nagyon jó mérkőzést láttam, és úgy gondolom, a csapatom 90 percen keresztül jól játszott. A kapott gól után - ami egy hibából született - jól tudtunk visszatérni a játékba. Egy ilyen fiatal csapatnak ez egy értékes tapasztalat, nagyon magas színvonalú mérkőzés volt.

dfb.de:  Nem érezte úgy, hogy a játékosai az elején elveszettek voltak a pályán?
Joachim Löw:  Nem, egyszer sem éreztem úgy, hogy elvesztünk volna a pályán, ellenkezőleg. Az első tíz percben voltak nehézségeink, de gyorsan felálltunk a kapott gól után, és az egyenlítő gólunkat is csodálatos játékkal sikerült megszereznünk. Chilének is volt egy-két helyzete, el kell ismernem, ez nem is szokatlan. A védekezést nagyon jól oldottuk meg, ügyesen védekeztünk egy új védősorral. A középpályára sincs panaszom. Egy ilyen csapat számára, akik még soha nem játszottak együtt előtte, ez egy remek mérkőzés volt.

dfb.de:  Mit gondol Lars Stindl teljesítményéről?
Joachim Löw: 
Lars már Dánia ellen, egy napos edzés után remek teljesítmény mutatott. Nagyon rafinált játékos, jól tud helyezkedni. Hihetetlen fontos volt ő és a játéka nekünk, nagyon jól vette át a labdákat. Ez alatt az idő alatt, amióta a válogatottban játszik, bizonyított. Nyugodt és magabiztos, nem mutatja az idegesség semmi jelét. Nagyon jó játékos nagyon jó személyiséggel.

dfb.de:  1995. szeptember 6 óta ez volt az első alkalom, hogy nem éltek a cserelehetőséggel. Miért?
Joachim Löw:  
Mert a csapat olyan jól dolgozott, és a játékosoktól ezt az ellenállást és erőt - önmaguk ellen is - vártam, és azt, hogy sokat adjanak bele a játékba. Nem éreztem úgy, hogy változtatnom kellene, minden rendben volt, és a második félidőben Chilének esélye sem volt.

dfb.de:  Kamerun ellen a csoportelsőségre hajtanak, vagy további játékosokat tesztel majd?
Joachim Löw: 
Egy döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz, de jó lenne, ha megnyernénk a csoportot. Mindig a győzelemért játszunk, és ez a célunk Kamerun ellen is. Ìgy az elődöntőért sem kellene utaznunk (Szocsiban játsszák a Kamerun elleni mérkőzést, csoportelsőség esetén az elődöntő is itt lenne - fordító). De úgy tervezem, egy-két poszton cserélek majd. Egy kis szünet új erőt adhat a későbbi mérkőzéseinkre is.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39577/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?