A gól előtt Kimmich, Goretzka, Brandt volt a labda útja. Jól hangzik nem?

„Tökéletes tempóban adta be”, „feltűnően és veszélyesen játszott”, „nagyszerű előkészítő” - rengeteg dicséretet kapott az oroszországi Konföderációs Kupa első csoportmeccsén, Ausztrália ellen mutatott impozáns fellépése után Julian Brandt.

Az ötödik percben a 21 éves leverkuseni játékos készítette elő az 1-0-ás vezetést. Ez volt a leggyorsabb gól a torna történetében. A DFB.de interjújában Thomas Hackbarth szerkesztő beszélgetett Julian Brandtal a nyitókörben aratott győzelemről, Joshua Kimmichről és a kanadai rapperről, Drake-ről.

DFB.de Brandt úr, látta, hova mozog Lars Stindl a vezetőgól előtt az előkészítésnél?

Julian Brandt Igen, láttam. Jól tört be, ő volt a legjobb opció. Szép kombináció után, jól találta el a labdát. Szép gól volt, Larsnak ráadásul az első válogatott színekben szerzett gólja.

DFB.de Nehéz volt technikailag kivitelezni?

Brandt Az ellenfél fedezte a passzsávot, így visszafele kellett tennem a labdát. Kicsit talán összecsomózódott a lábam. (nevet)

DFB.de A gól előtt Kimmich, Goretzka, Brandt volt a labda útja. Jól hangzik nem? Már olyan jól, mint Lahm, Khedira, Müller?

Brandt (nevet) Ők mind világbajnokok, nekünk azért még tennünk kell ehhez. De miután már nagyon régóta ismerjük egymást, az U16, U17-es csapatokban is együtt játszottunk, egyszerűen tudjuk, hova passzoljuk a másiknak. Tudjuk milyen fajta játékos a másik, és tökéletes a kommunikáció közöttünk. Ez néhányszor működött is, például Gore gólja előtt is (Goretzka góljával lett 3:1, a szerk.), amikor Jo-hoz passzoltam hosszan. A pályán kívül is megértjük egymást, és ez látszik is. Szerintem legalábbis.

DFB.de 2014-ben közösen lettek Joshua Kimmich-el U19-es Európa-bajnokok.

Brandt Igen, a válogatottaknál már régóta ő az egyik legfontosabb csapattárs a számomra. Nagyon maximalista. Minden meccset, minden tornát meg akar nyerni. Ez a hozzáállása az edzéseken, még a mini golfban is. Másokat is lelkesít. Hatalmas szerepe volt abban az Európa-bajnoki győzelemben is. Gore-val a jobb oldalon játszunk Joshuával.

DFB.de Így könnyebb Önnek? Önre is átragad ez a mentalitás?

Brandt Nem tudom. Szerintem egyszerűen nem úgy mutatom ki, mint Jo. Ő egyszerűen magába száll, és iszonyatosan fókuszált. Én más vagyok ilyen szempontból. Persze én is minden meccset meg akarok nyerni, de valahogy máshogy látszódik rajtam. Én ezt jónak tartom, hogy Jo olyan amilyen, és én is olyan vagyok amilyen. Egész jól kiegészítjük egymást.

DFB.de Tavaly nyáron ezüstérmesek lettek az Olimpián, most meg egy hosszú szezon után a Konföderációs Kupa. Van még valami a tankban?

Brandt Nagyon hosszú szezon volt. Előző nyár óta így nézett ki a menetrend: felkészülés Asconában, aztán Olimpia. Rövid nyaralás, aztán egyből a Bundesliga és a Bajnokok Ligája. És most folytatódik minden a Konföderációs Kupával. Nagy örömmel és elszántsággal vagyok itt, és abban is biztos vagyok, hogy júliusban nagyon fogom élvezni a pihenést.

DFB.de Mivel kapcsolódik ki a torna ideje alatt?

Brandt Szívesen hallgatok zenét, ez az én állandó kikapcsolódásom. Legutóbb Drake koncerten voltam Amsterdamban. Egyébként a család jelenti számomra a kikapcsolódást. Nagyon családcentrikus vagyok, ha Leverkusenben van egy-két szabadnapunk, szívesen utazok Brémába. Ott a kutyánkkal, Nalával sétálni megyek, ilyenkor egész más gondolataim vannak.

DFB.de Csak 2016 tavasza óta megduplázódott az értéke. Hogyan viszonyul az üzleti oldalához a futballnak? Megterhelik ezek a számok, vagy tudja kezelni?

Brandt: Nem érzem magam nyomás alatt. A foci rendkívül kedvelt. A játékosok ára egyre nagyobb, az átigazolások egyre drágábbak. Persze, ezáltal a játékosok számára egyre nehezebb, ezeket az összegeket kezelni. Az, hogy az én értékem így megemelkedett, egy elismerés is, és azt mutatja, hogy az elmúlt években jól dolgoztam. Személy szerint azonban nem tartom fontosnak az értékemet.

DFB.de Meg tudják verni Chilét?

Julian Brandt Én úgy gondolom, hogy meg. Viszont biztos nagyon-nagyon nehéz meccs lesz. Nem mellesleg, a világ egyik legjobb csapata. Csütörtökön mindegyikünknek a legjobbját kell nyújtania. Ha néhányat az Ausztrália elleni hibáinkból kijavítunk, akár Chile ellen is lehet esélyünk. Izgalmas lesz. 

(dfb.de - fordította: Altdorfer Domonkos)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39529/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,BAYERN HÍREK,Hírek a válogatottról,Játékosaink,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?