Német győzelem Kimmich pazar játékával

Rusz Dániel

Joshua Kimmich remekül teljesített a Konföderációs Kupa nyitómeccsén: gólpasszal segítette hozzá csapatát az Ausztrália elleni 3-2-es győzelemhez.

A Bayern München játékosának ugyan nem sikerült betalálnia, de a második félidő elején Leon Goretzkának pazarul készített elő, amit aztán csapattársa gólra is váltott. Rajta kívül még Lars Stindtl és Julian Draxler volt eredményes (utóbbi tizenegyesből), míg a másik oldalon Tommy Rogic lőtte az akkor még egyenlítést jelentő gólt, a végén pedig Tomi Juric szépített, és állította be a 3-2-es végeredményt. A győzelemmel a németek beérték az Arturo Vidalt is maguk között tudó chilei válogatottat, így jelenleg azonos pontszámmal állnak a csoport élén (Chile jobb gólkülönbségük miatt vezet). A két csapat csütörtökön, magyar idő szerint 20:00-kor mérkőzik meg egymással.

Kimmich jobbhátvéd szerepben a teljes játékidőt végigjátszotta a Szocsiban, a Fisht Stadionban. Támadó mentalitásával igazi lendületet adott a csapatnak, Stindl korai góljánál is ő indította el a támadást. A meccs legnagyobbrészt a németekről szólt, akik bár remekül kombináltak, számos lehetőséget elpazaroltak - mindössze egy kidolgozott helyzetet váltottak gólra.

Akcióban a videóbíró

Ausztrália némi meglepetésre hozta össze Rogic távoli lövéséből az egyenlítő gólt, miután labdát szerzett a középpályán. Azonban a világbajnokok folytatták az addigi játékukat, majd hamarosan újra megszerezték a vezetést: Draxler magabiztosan értékesítette a büntetőt, amit a Goretzka buktatása miatt ítélt meg a játékvezető. A Schalke játékosa ezután maga is eredményes volt, Kimmich kiváló passza után 3-1-re módosította az állást.

Ezután kis szünet következett a németek játékában, amit az ausztrálok ki is használtak: egy kipattanót Juric mellkassal váltotta gólra. A videóbíró is megerősítette, hogy a találat szabályosan esett, és nem történt kezezés. Németország aztán teljesen elvesztette a játék irányítását, és jóval hanyagabbá vált a passzjátékuk. Bár az ázsiai bajnokok visszajöttek a meccsbe, Brend Leno kapujára nem jelentettek komolyabb veszélyt, így maradt a 3-2-es eredmény.

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39578/pics/lead_800x600.jpg
Hírek a válogatottról,Játékosaink,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?