Löw: Chile egy teljesen más szintű ellenfél

Tóth Renáta

Interjú a német válogatott szövetségi kapitányával, melyben értékeli Németország első mérkőzését a Konföderációs Kupán, továbbá szóba került a következő ellenfél, Chile is. 

Joachim Löw a torna esélyesének tartja Chilét

dfb.de:  Löw Ùr, mennyire elégedett az Ausztrália ellen elért 3:2-es győzelemmel?
Joachim Löw: Elégedett vagyok, hogy megszereztük az első három pontot. Ùgy gondoltam, hogy az első félidőben nagyon jól játszottunk, irányítottuk a játékot. Habár sok helyzetünk volt, mégis csak 2:1-es vezetéssel mehettünk az öltözőbe félidőben. A 60. perc után kicsit elvesztettük a fonalat, és a támadásokat sem sikerült jól véghez vinnünk.

dfb.de:  Hiányzik még az összehangolódás?
Joachim Löw: Igen, dolgoznunk kell még azon, hogy stabilabbak legyünk. Nem szabad túl magas elvárásokat támasztani, nem várom el, hogy 10 nap után minden rögtön passzoljon. Nagyon sok helyzetünk volt, ezzel elégedett vagyok. Mindenképpen figyelemre méltó az, hogy a csapat milyen jól átállt egyik felállásról a másikra, és ennek nagyon örülök.

dfb.de:  Milyennek látja Leon Goretzka teljesítményét, akinek mindhárom gólban szerepe volt?
Joachim Löw: Tegnap és az elmúlt napokban is nagyon erős volt, sokat dolgozott, a védekezésben sok párharcot megnyert. Nagyon jó formában van és nagyon jó benyomást keltett. 

dfb.de:  Milyennek látja a kapus, Bernd Leno bemutatkozását?
Joachim Löw: Az első gólnál tehetetlen volt, nem könnyű ilyen lövést megfogni, a másodikat viszont meg tudta volna. De ő egy nagyon jó kapus, az edzések során is nagyon jó benyomást keltett. Elkövetett egy hibát, de ez számomra nem probléma.

dfb.de:  Csütörtökön Chile lesz a következő ellenfél.
Joachim Löw: Jó, hogy van egy kis időnk felkészülni. A Chile elleni mérkőzés teljesen más lesz, hihetetlen intenzitással és változtathatósággal játszanak. Figyelnünk kell arra, hogy 90 percig stabilan játsszunk, ne csak 60 percig.

dfb.de:  Még mindig Chilét tartja a torna esélyesének?
Joachim Löw: Chile mindenképp egyike a világ legjobb csapatainak, gyakorlottak, fantasztikus egyéni játékosokkal és taktikában rugalmasak - ez kevés más csapatról mondható el. A mérkőzés alatt könnyen tudnak változtatni, a játékosok tudják, mi a feladatuk, hihetetlen hévvel mennek előre és váltják a helyzetüket. Nagyszerűen játszanak.

A Németország-Chile mérkőzést az M4, valamint a német ARD adó közvetíti majd élőben június 22-én, 20 órától.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39473/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?