Konföderációs Kupa: Németország győzelemmel kezdett

Tóth Renáta

Németország 3:2-re győzött Ausztrália ellen

Hétfőn este a fiatal német válogatott 3:2-es győzelemmel kezdett Ausztrália ellen a Konföderációs Kupán. A támadó játék ellenére azonban sok helyzet maradt kihasználatlanul.

Joachim Löw a kezdőcsapatba tette Lars Stindl-t, aki már az 5. percben megszerezte a vezetést a német csapatnak. A korai gól meghozta az önbizalmat a németeknek, több helyzetet is ki tudtak alakítani, ám a következő találatot mégsem a németek szerezték, hanem Rogic góljával az ausztrálok tudtak kiegyenlíteni a 41. percben. Néhány perccel később a németeknek büntetőt ítélt a bíró, amit Julian Draxler értékesített, így 2:1-es német vezetéssel vonulhattak le a csapatok a pályáról.

A második félidő 3. percében Leon Goretzka góljával növelte előnyét Németország, egészen az 56. percig, amikor az ausztrál Juric talált be Leno kapujába. Juric góljánál igénybe vették a videóbíró segítségét is.

Ezután Löw taktikát váltott, Sülét Brandt helyére, Timo Wernert pedig Wagner helyére cserélte be. Mindkét csapatnak volt több helyzete a félidő hátralévő részében, de végül 3:2-re a németek nyerték meg ezt a meccset.

Joachim Löw:  Örülhetünk a győzelemnek. Az első félidőben jól játszottunk, viszont később sok helyzetet hagytunk ki, a 60. perc után elvesztettük a fonalat és nem támadtunk. De elégedett vagyok, mert a fiúk megtettek mindent a jó játékért. A játékosok jó alapokkal rendelkeznek. Ahhoz képest, hogy 10 napja dolgozunk csak együtt, jók voltak. A csapatban rövid idő alatt rengeteg és erős energia alakult ki, ezt a tornát a magukénak akarják. Nagyon jó a csapatmunka és a csapatszellem is.

Az első gólnál Bernd Leno nem tudott mit tenni, de a másodiknál a labdát viszont megfoghatta volna. De ez más fiatal kapusnál is előfordult már. A gólok a semmiből születtek, az ausztrálok sok helyzetüket nem használták ki. Leon Goretzka technikában és fizikálisan nagyon jó volt ma.

Chile egyike a legjobb csapatoknak a világon, technikában és taktikában is. Meg kell tanulnunk, hogyan vegyük fel 90 percen át a tempójukat.

Julian Draxler: Az első félidőben több helyzetet ki kellett volna használnunk. A második játékrészben elvesztettük a fonalat és nem teljes gőzzel játszottunk. Ez nem történhet meg velünk, de az a fontos, hogy megnyertük az első mérkőzésünket. Javítanunk kell a játékunkon, különösen Chile ellen.

Joshua Kimmich: Különösen az első félidőben voltunk nagyon jók, de a 2:1-es félidei eredmény túl kevés ilyen sok helyzet mellett. 3:1 után pedig túl hamar kaptuk a második gólt. A végére elfogyott az erő, Chile ellen ezt a hibát nem követhetjük el, és többet kell beleadnunk.

Julian Brandt: Megérdemeltük a győzelmet, de nem volt minden tökéletes. A legnagyobb gondunk ma az volt, hogy a helyzeteinket nem eléggé használtuk ki, már az első félidőben 3:1 vagy 4:1 is lehetett volna. De ennél jobbak is leszünk. Chile egy világklasszis csapat, küzdelmes mérkőzés vár ránk majd, mint ma is.

Lars Stindl: Volt pár napunk arra, hogy egy-két dolgon javítsunk, az első félidőben sikerült is ezt megmutatnunk és irányítottuk a játékot. Chile ellen nehezebb dolgunk lesz.

forrás: dfb.de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39464/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?