Tolisso a Bundesliga legdrágább játékosa

Szerda délután hivatalossá vált, hogy Corentin Tolisso átköltözik a Säbener Straße-ra. Kiderült az átigazolási összeg.

Tolisso 13 éves kora óta a Lyonban játszik, de csak az utóbbi években sikerült neki az áttörés. Eszerint sokat köszönhet a francia eddigi klubjának. Ezt tudja a középpályás is, emiatt szót ejtett erről a Bayernnek adott interjújában: „Nagyon jól éreztem magam Lyonban, amiért hálás vagyok a klubnak. De most nagyon örülök, hogy játszhatok Európa egyik legjobb csapatában. Nagy célokat tűztem ki magam elé. A mai nap nagy nap számomra.”

A legutóbbi szezonban középső középpályást játszott, így várhatóan Xabi Alonso szerepét fogja átvenni. Egyébként hol hatos poszton, hol nyolcas poszton, néha még tízes poszton is játszott Tolisso. Technikailag erős játékos, aki már 22 évesen nagy szerepet töltött be a Lyon játékában. ’’Ez egy luxus, hogy van egy olyan játékosunk, mint Corentin Tolisso, mert a feladatát mindig nagyon jól elvégzi – mindegy, milyen poszton játszik’’- dicsérte a franciát volt edzője, Bruno Genesio. ’’ Hozzátette: a statisztikák alapján érthető, hogy ő mitől átlagon felüli játékos.’’

És ezért mélyen bele kellett nyúlnia zsebébe a Bayernnek! Az Olympique Lyon megerősítette, hogy az átigazolási összeg 41,5 millió euró, ami további bónuszokkal 47,5 millió euróig is felmehet. Ezzel Tolisso lett a Bundesliga történelmének legdrágább igazolása. A francia válogatott játékos új csapattársától, Javi Martinez-től vette át ezt a titulust.

Martinez 40 millió euróért érkezett. Tolisso nem akarja, hogy a nehéz terhek és a nagy nyomás befolyásolja őt. ’’Remélem, hogy sok mindent elérünk a csapattal, valamint azt, hogy a bajnoki címet megnyerjük’’ - mondta Tolisso.

(90min.de - fordította: Jászapáti Péter)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39360/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?