Boateng döbbenetes beismerése

Jerome Boateng az elmúlt szezonban csak 21 tétmeccset játszott az FC Bayernnel – ennek megfelelően visszafogott a személyes mérlege a szezonról, de...

Boateng: ez volt a legnehezebb szezonom az FC Bayernnél

A 2016/17-es szezon úgy végződött Jerome Boateng számára, ahogy kezdődött: sérüléssel. A Freiburg elleni utolsó hazai meccsen a védő alig tíz perc után izomsérülést szenvedett a combjában, és lemaradt a bajnoki ünneplésről a stadionban és azt követően a Marienplatzon.

„A szezon minden volt számomra, csak nem szép és eredményes, mert túl hosszú ideig voltam sérült. Nehéz volt, mert tulajdonképpen sosem voltam száz százalékig rendben” - von Boateng kevéssé elégedetten mérleget a Sky-nak adott interjújában. Nagy reményekkel indult a számára kiemelkedően sikerült franciaországi EB után, de már júliusban két hónapra harcképtelenné tette egy izomszakadás a jobb combjában. Boateng visszaküzdötte magát, de decemberben jött a következő sérülés: mellizomszakadás, műtét és három hónap kihagyás.

Boateng: a saját egészségemet is kockára tettem

„Biztosan ez volt a legnehezebb szezonom az FC Bayernnél. Az EB után nagyon magas szinten voltam, utána a sérülés miatt az kicsit lefelé ment, utána, ha játszol, és időnként vannak nem annyira jó meccseid, akkor látod, hogy milyen gyorsan megfordulhat minden”, tekint vissza a belső védő: „a vállsérülés teljesen kivetett a ritmusból. Három hónap! Utána gyorsan újra fittnek kellett lennem a Bajnokok Ligája meccsekre. Manapság nagyon kevés időt kapsz, hogy száz százalékosan fitt legyél.”

Boateng beismerte, hogy a saját egészségét is kockára tette, amikor például a Bajnokok Ligájában a Real Madrid elleni negyeddöntő visszavágóján egy kis izomszakadással combhajlítójában pályára lépett. Hozzátette: számára része a rendszernek, „ez évek óta így megy, és szívesen megteszem a klubbért, mert nagyon sokat köszönhetek neki.”

A világbajnok kevésszer tudta a tőle megszokott csúcsteljesítményt nyújtani. Csak 13 Bundesliga-meccset játszott, valamint hat bevetése volt a Bajnokok Ligájában és kettő a Német Kupában. De Boateng nem akar lamentálni, elfogadja az őt visszavető dolgokat és levonja a tanulságokat: „megerősödve fogok visszatérni. Ez hozzátartozik az élethez. Boldogulok ezzel. Fontos, hogy tudjam, hogy mit kell tennem, hogy jobb legyen.”

Boateng véleménye az átigazolásokról: nagyon sok pénzt kell kiadni

Az FC Bayern szezonmérlege is lehetett volna jobb – a bajnoki címmel ugyan elérték a minimális célt, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában viszont idő előtt befejezték a szereplést. Boateng ebben is lát pozitív jeleket: „természetesen szerettünk volna több mindent megnyerni, de nem lehet minden szezonban két-három címet nyerni. Néha talán jó is így, mert újra motiváltak leszünk, és új célokért küzdhetünk.”

A triplázásért való küzdelemben a következő szezonban Xabi Alonso és Philipp Lahm már nem fognak segíteni – a két rutinos játékos befejezi profi pályafutását. Az FC Bayern igyekszik pótolni őket, a már biztosan leigazolt hoffenheimi Niklas Süle és Sebastian Rudy mellett naponta bukkannak fel újabb pletykák a lehetséges igazolásokról.

Boateng együtt érez a Bayern vezetőivel, akiknek nehéz feladatot kell megoldaniuk: „Nem könnyű olyan játékosokat találni, akik azonnal segítenek és erősítenek bennünket. Ahhoz, úgy gondolom, rengeteg pénzt kell kiadni”, mondja a berlini születésű játékos. Abban nem kételkedik Boateng, hogy a következő szezonban is a piros mezt fogja viselni: „Az edző és a klub elmondták, hogy július 1-jén a Bayernnel fogok kezdeni és én sem tervezek mást. Egészséges szeretnék maradni, és fitten kezdeni a szezont.”

(tz.de - fordította: Frey Dóra)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38871/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,jerome boateng
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?