A Chelsea-ből érkezhet Robben utódja

Kun Béla

Egy eddig nem hallott név is fölmerült a holland sztár pótlására. Brazil válogatottal erősít a Bayern?

Az Alexis Sanchez esetleges érkezéséről szóló hírek még véget sem értek, de máris egy másik Premier League sztárt hiztak szóba a BAyernnel kapcsolatban. Willian a Chelsea-ből egy jó opció lehetne a Robbéry szélsőpáros pótlására. Vagy még többre?

Forrósodik a hangulat: Alexis Sanchez átigazolása egy lezárt ügynek tűnt, pár nappal később viszont olyen hírek érkeztek, hogy szerződéshosszabbítás előtt áll az FC Arsenallal. Tehát még semmi sem biztos vele kapcsolatban.

Az, hogy Costa marad vagy sem, szintén nagyon bizonytalan, de az bizonyos, hogy a Juventus nagyon érdeklődik iránta.

Az viszont biztos, hogy a szélső pozíció megerősítésre szorul a Bayernben. Arjen Robben 33 éves, Franck Ribéry  pedig már 34, mindketten már a „nyugdíj” előtt állnak. Coman viszont egy biztos pontnak tűnik.

Willian igazolás lehetséges, miért nem Münchenbe?

Ha a londoniak szakvezetője, Conte a sikeres szezon után új játékosokat vásárol az újdonsült angol bajnokcsapatba, akkor Willian dolga még nehezebb lesz, hiszen már ebben a szezonban is elég keveset játszott. Ezért egy klubváltás egyáltalán nincs kizárva. 28 évesen a foci szempontjából a legjobb korban van, brazil válogatott és van bőven tapasztalata, hiszen a Donyeck és a Chelsea színeiben szerepelt a Bajnokok Ligájában is.

Willian nem egy tipikus brazil stílusú játékos, és pont ezért passzolhatna a Münchenbe: technikailag fejlett és gyors, ugyanakkor csapatmunkás. Hasonló típusú játékos, mint például Zé Roberto vagy Rafinha, akik a Bayernnel már nagy sikereket éltek át.

Willian tehát, ha a Chelsea-ben nem akar padozni, valószínűleg el fog igazolni. És a Bayern szempontjából a brazil nagyon jó átmenet lenne például Fabian Benko és Arjen Robben közötti időszakban 

Mindenesetre erősítésnek mindenképp jó lenne az FCB számára. Williannak pedig több játékidőt és új tapasztalatokat hozhatna.  Egy müncheni szerződés nem lenne haszontalan senki számára, sőt ez az átigazolás egy igazi win-win szituáció lenne mindkét topklubnak.

Willian szerződése 2020-ig szól a londoniaknál.

(az.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38790/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?