A „horvát Messi”. A szupertehetség egyszer már nemet mondott a Bayernnak – és most?

A 20 éves játékos több Bundesliga csapat kívánságlistáján szerepel, vajon meri-e vállalni a Bayernbe történő ugrást, vagy a könnyebb utat választja?

Ante Coric Európa legnagyobb tehetségei közé tartozik. A Dinamo Zágráb fiatalja rokonszenvezik Bundesligával. Vajon megkaparintja-e az FC Bayern a 20 éves játékost?

Ante Coric. Ezt a nevet jegyezzék meg maguknak. A Dinamo Zágráb még csak 20 éves fiatalsága Európa legígéretesebb tehetségei közé tartozik. Hazájában Coricot az új Luka Modricként kezelik, de becenevét a labdarúgás világának egy másik szupersztárjáról kapta. A „horvát Messi” februárban hosszabbította szerződését 2022-ig, Horvátország fővárosában. Így egy nyári átigazolás elvileg lekerült a napirendről.

Elvileg. Ugyanis a fussballtransfers.com információi alapján, Coric karrierjének következő lépéseként egy nagyobb ligába vágyik – az első számú cél: a Bundesliga

ÁtIgazolási szóbeszéd: fél Európa Coricot üldözi - Ő a Bundesligába akar menni

Jó egy évvel ezelőtt már bevallotta, hogy több topklub megkörnyékezte, közte az FC Bayern is: „Beszéltem Manchester City és Bayern München vezetőivel, de a Real Madrid egy játékosmegfigyelőjével is. Ezen kívül voltak még más egyesületek is, akik engem akartak.

Egy éve leginkább a Bayern volt mestere, Pep Guardiola akarta a Coricot, aki főként támadó középpályásként kerül bevetésre, a Manchester City-hez csábítani. A váltás azonban elmaradt, így Coric egy további évet lehúzott a Dinamo Zágrábnál, mely 11 évig egyfolytában bajnok volt, azonban idén már nem tudja megvédeni a címét. Az elmaradt bajnoki cím és ami még fájóbb, kimaradás a Bajnokok Ligájából -  ahonnan egyébként korábban a zágrábiak gól és pont nélkül estek ki -  indokolhatják leginkább azt, hogy Coric távozni óhajt a hazájából.

A Bundesliga lenne a célja. Ott pedig bőségesen akadnak érdeklődők. Az FC Bayern mellett, a Dortmund, valamint a Mönchengladbach is erősen érdeklődik a horvát csillag iránt. A visszajutott VfB Stuttgart is szívesen leigazolná a játékost

Coric Zágrábban változatos szezont élt meg. Bár a 36 tétmérkőzésén nyolcszor halóba talált és további öt találatot készített elő, ám a gyors fejlődése az utóbbi időkben a csapattal együtt megtorpant. Egyedül az újdonsült bajnok Rijeka elleni kupadöntőn tudnának megmenteni a csapat számára valamennyit az idényből.

Azonban, még egy kupagyőzelem sem lenne elég a szezon végén a Dinamo Zágráb számára, hogy szupertehetségét a következő szezonra biztosan megtartsa. Úgy tűnik, a fiatal támadó számára túl nagy a csábítás a Bundesligába.

De mer-e Ante Coric egyből nagyot ugrani az FC Bayernig, vagy keres magának egy olyan klubot, ahol nem olyan nagy a nyomás? A münchenieknek, akik már ezelőtt két évvel is érdeklőttek iránta, nem először mondana nemet. 

A csak 172 cenitméter magas horvát középpályás már 11 évesen volt próbajátékon a Säbener Straße-én, és azonnal meggyőzte a vörösmezesek edzőjét. De családja és ő, akkoriban a Red Bull Salzburg Ifjúsági Akadémiája mellett döntöttek.

És mivel Jan Schindelmeiser a VfB Stuttgart menedzsere, egy jövőcentrikus csapatot szeretne felépíteni. Könnyen lehet, hogy Coric ismét a kisebb kihívást választja. 

Endy Windpál (Szélpál Endre)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38736/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?