Itt van a Bayern jövőjének a kulcsa

FC Bayern Campus – a rekordbajnok új akadémiája

Az FC Bayern U19-es csapata múlt kedden este figyelemreméltó küzdőteljesítménnyel a távoli Wattenscheidban bejutott a német bajnokság döntőjébe – kevesebb, mint 24 órával később München északi részén hivatalosan bemutatták a Bayern ifjúsági és női csapatainak új otthonát. FC Bayern Campus a neve az új utánpótlásnevelő-központnak, amely augusztus 1-jétől kezdi meg működését és ad otthont az említett csapatoknak.

„Csodálatos nap a mai”- mondta Karl-Heinz Rummenigge, az igazgatóság elnöke az utánpótlásnevelő-központ nevének hivatalos bejelentésén. Az U19-es csapat a döntőben, az U17-es az elődöntőben van, az új utánpótlás-központ közvetlenül a használatbavétel előtt. „Ez bizonyítja, hogy a dolgokat nem nulláról kell kezdenünk, hogy a dolgok pozitív irányba mennek” - folytatta Rummenigge.

Rummenigge mellett az igazgatóság elnökhelyettese Jan-Christian Dreesen, az FC Bayern München Egyesület elnöksége Uli Hoeneß, Prof. Dr. Dieter Mayer és Walter Mennekes, a korábbi Bayern igazgatósági tag és elnök Karl Hopfner és az utánpótlás-központ két felelős vezetője, Jochen Sauer és Hermann Gerland is jelen voltak a bemutatón az új FC Bayern Campus menzáján.

„Hosszú évek óta az álmunk volt, hogy mint sok más nagy klubnak a világon, nekünk is legyen utánpótlásnevelő-központunk, egy Bayern München Kampuszunk. Mostanra sikerült csaknem befejezni” - fejezte ki örömét Hoeneß is a rekordbajnok új akadémiájával kapcsolatban. A 30 hektáros területen az októberi alapkőletétel óta nyolc futballpályát, ezek közül kettő műfüveset, egy három részre osztható sportcsarnokot, az ifjúsági akadémiát és egy irodáknak otthont adó egyesületi székházat építettek fel.

„Amit itt ma láthatunk, az mindnyájunkat büszkeséggel tölthet el” - hangsúlyozta Hoeneß, „olyan infrastruktúra áll a vezetők rendelkezésére, aminél jobbat elképzelni sem lehet.” Jochen Sauer az utánpótlásnevelő-központ új vezetője szintén „impozáns infrastruktúráról” beszélt, miközben a szakmai vezető társa, Hermann Gerland „kiemelkedő körülményeket” lát a rekordbajnok jövőbeli utánpótlás-focistái számára.

Július végére fejeződnek be a nagyjából 70 millió Euróba kerülő projekt építési munkái, így az utánpótlás-központ „pontosan a tervek szerint augusztus 1-jén megnyílhat” - mondta Hopfner. Az ő elnöksége idején kezdődött meg az új akadémia építése, és miután Hoeneß váltotta az elnöki székben, Hopfner továbbra is segítette a befejezést.

Prof. Dr. Dieter Mayer, aki első alelnökként az FC Bayern München Egyesület pénzügyeiért felelős, hangsúlyozta, hogy az építés eddigi költségei „a költségterven belül” vannak. Walter Mennekes, aki második alelnökként a jövőben az egyesületben az új helyszín felelőse lesz, áradozott: „ezzel a kampusszal az előzősávban vagyon. Ez az egyik, ha nem AZ építőköve az FC Bayern jövőjének.”

Az FC Bayern Campus-on képzik majd a jövő profijait, hogy újra több saját tehetségnek sikerüljön, mint legutóbb hét éve David Alabanak, az ugrás a profi csapatba. „Mindent megteszünk, hogy a jövőben ebben eredményesebbek legyünk” - mondta Hoeneß. Ugyanakkor mindenki bevallotta, hogy „egy kis türelemmel” (Rummenigge) kell lenniük: „a játékosok nem teremnek a bokorban” - jegyezte meg Gerland. Iránta és Sauer iránt Rummenigge „teljes bizalmát” fejezte ki. „Jó úton járunk.”

(fordította: Frey Dóra)

 

 

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38531/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern II és utánpólás,FC Bayern női csapat,karl-heinz rummenigge,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?