A milliók nyomában! Uli Hoeneß nyilatkozott az új igazolási stratégiáról

Kun Béla

Az elnök szerint az FC Bayern lehet, hogy már ezen a nyárom feladni kényszerül a visszafogott transzferpolitikáját.

Az, hogy a Bayernben hatalmas űrt hagy maga után mind Lahm, mind pedig Alonso, nem is lehet kérdéses. Az viszont igencsak kérdéses,hogy tudják-e őket megfelelő szinten pótolni! Az elmúlt hétvégén a bajnoki salátástál átvétele közben, mindkét játékost illő módon elbúcsúztatták, de az élet az FC Bayern háza táján a nyáron sem áll le. Nagy dolgok készülnek?

Két új igazolás már biztos, Niklas Süle, és Sebastian Rudy, mindketten az 1899 TSG Hoffenheim csapatából. A többiek csak ezután következnek!

És joggal gondolhatjuk azt is Uli Hoeneß szavai után, hogy a Bundesligában is létrejöhet egy Mega-Transzfer.

Hoeneß: „bombaüzlet kell”

A bajor alakulat eddig kimaradt a legmagasabb összegű igazolásokból, legalábbis Angliához, Kínához képest. De ez megváltozhat: „talán lesz valami, ami még az FC Bayern életében eddig nem történt.” – hangsúlyozta a dél csillagainak elnöke, Hoeneß.

A bőrnadrágosok bajnoki ünneplése előtt azt mondta a Bayern főnök: „van egy keretünk, amelyet meg kell erősíteni, bombaigazolások kellenek. A probléma, hogy egy olyan piacon mozgunk, olyan mértékű pénzösszegekről beszélünk, és olyan jelentős összegű fizetéseket kell fizetni, amellyel eddig nem tudtunk versenyben lenni.”

Átigazolások az FC Bayernnél: Hoeneß vázolja a stratégiát

Átigazolási összeg 100 millió Euró felett! Hoeneß nem akarja kizárni, de megszorítással: „egy játékosért nem, de összességében az az elképzelésünk, hogy lehet ilyen mértékű a kiadás.” Rögtön hozzá is tette: „természetesen játékosokat is kell eladni”, majd így folytatta: „biztosan egy keverék lesz a tapasztalt játékosokból és a jövő játékosaiból. S ezt létrehozni lesz igazán művészet.”

A trénerrel, Carlo Ancelottival, a felügyelőbizottsággal, az elnökséggel és a keretért felelős Michael Reschkével, Uli biztosan egyeztetni fog és „a következő hetekben meg fogunk egyezni.

Egyébként egy új sportigazgatót is be fog kerülni a rendszerbe. Megpróbálunk „a következő hónapokban valakit találni, de nem feltétlenül kell július elsejéig megtalálni” – mondta a főnök. A legfontosabb ebben a személyben, hogy egy kapocs a csapat és a vezetőség között, és Uli szerint „nos, itt van egy kis hiány…”

Az utánpótlás csapatok számára most elkészült edzőközpontról, ahol Tom Starke, mint kapus koordinátor helyezkedik el, a következőket mondta az elnök: „ezek csak kövek, most meg kell találni a lábakat.” – tehát ebben a tekintetben még van hova fejlődnie a csapatnak, mindenesetre ez még nem játszik nagy szerepet a Bayern átigazolási piacán.

Egy azonban szinte biztos: Münchenben a nyáron nagy dolgok történhetnek.

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38578/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,gazdasági adatok,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?