Sammer kritizálja a Bayern vezetését

Az expsortigazgató keményen beszólt Honessnek és Rummeniggének. Szerinte káros dolog, hogy össze-vissza beszéltek.

Az FC Bayern még mindig keresi a sportigazgatót, aki a következő években a rekordbajnok sorsát irányítja. Az eddigi müncheni sikertelenség miatt Matthias Sammer kritizálja őket.

Az FC Bayern felelősei ezekben a hetekben es hónapokban nem szűkölködnek tennivalókban. Első helyen áll a csapat személyi strukturálatlansága, amelyik Philipp Lahm es Xabi Alonso visszavonulása miatt nagy kihívást jelent a csapattervezésnél.

Ez hatalmas feladatot jelent az FC Bayern főnökeinek, akik ebben most nem számíthatnak egy sportigazgató segítségére. Mellesleg azért kell még mindig keresniük, félresikerültek azok a kísérelek, amelyben Philipp Lahmot vagy a gladbachi Max Eberltert akarták rávenni erre a munkára.

Mindkét személy hetekig téma volt, néha a jelöltek, de meg gyakrabban Karl-Heinz Rummenigge (aki Philipp Lahmot látna szívesen ezen a poszton) vagy Uli Hoeneß (aki Max Eberl mellett erősködött) voltak azok, akik a sportigazgató-keresést a médiában kommentálták.

Pontosan ezeket a folyamatokat kritizálta az, aki ezt a leginkább tehette: az exsportigazgató, Matthias Sammer. Számára, aki tavaly nyáron egészségügyi okok miatt mondott le a posztról, nem tűnnek okosnak azok a lépések, amelyeket a Bayern vezetők tesznek az ügyben.

"Az egész kérdésben, hogy legyen- e sportigazgató vagy sem, voltak nevek is. Tudom, hogy a nyilvánosság odafigyel ezekre. Azt hiszem, hogy az ember először megcéloz valamit, aztán szép csendben halad előre es aztán jelent be valamit. Na éppen ez nem történt így - mondta Sammer a Kickernek.

Vagyis: Sammer szerint a Bayern főnőkei túl sok mindent osztottak meg a nyilvánossággal ahelyett, hogy előtte megegyeztek volna arról zárt ajtók mögött, miről fognak beszélni. Sammer: "csodálom, hogy ez az egész tárgyalás, ami Max Eberért vagy Philipp Lahmért folyt, nem a két vezető által együtt vezetve folyt le. Ez nagyon irritál engem."

Lehetséges, hogy Karl-Heinz Rummenigge es Uli Hoeneß megtanulták a leckét. A sokat tárgyalt nemleges Lahm és Eberl válasz óta mindkét „alfahím” ténylegesen visszafogta magát a nyilvánosság előtt ebben a témában.

Ha ehhez még hozzávesszük Sammer kijelentését, akkor azt interpretálhatjuk úgy, hogy az egyesületen belül egy fordulat következett be, és esetleg nem is lesz a jövőben sportigazgatói poszt. " Az egyesület vezetését tiszteletben kell tartani, meg kell találnod a helyedet. Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeneß kozott ott van Jan-Christian Dreesen is, a pénzügyi szakember. Ott kell közöttük a helyét megtalálnia mindenkinek. És hala istennek ez megvolt Sammer idejében az FC Bayernnél.

Ezt nekik kell eldönteni. Mert, ha úgy gondoljak, hogy nem olyan fontos, akkor nem kell csinálni, semmit, különben kicsinálják majd azt, aki ezt a posztot betölti.

(fordította: Gulyás Gábor)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38517/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge,matthias sammer,Szakmai stáb,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?