Ancelotti biztos benne, hogy ez a csapat többre hivatott

Kun Béla

Az ünneplés közben már a jövőről szólnak a nyilatkozatok.

Ünnepi díszítéssel várta a München belvárosában lévő Postpalace az újdonsült német bajnokot...

Nagyon szépen díszített asztalok, a poharak csillogóra polírozva. A teremben lévő kör alakú színpad közepén a tetőből egy vízesés áramlott alá, amire a szezon képeit vetítették ki. Minden elő volt készítve egy „ünneplésre, ami fürdéssel jár” – ahogy a vezérigazgató érzékeltette.

„Ma egy nagyszerű napot éltünk át” – folytatta Rummenigge. A 4:1-es hazai győzelem a Freiburg felett, örömet adott mind a szurkolóknak, mind pedig a csapatnak. Ezután következett a díjátadás az Allianz Arénában, egy kis sörös fürdővel megfűszerezve, majd a városháza erkélyén folytatták az ünneplést 15000 szurkoló előtt, ahol érzelmekkel tele búcsúztatták Philipp Lahm-ot, Xabi Alonsót, és Tom Starkét.

A paradicsom előcsarnoka

„Szívemből szeretném megköszönni” – mondta Rummenigge, és folytatta egyenként: Starke („Egy nagyszerű kapus, egy laza, és nyugodt típus), Alonso („A futball úriembere. Egy húzóember a pályán. Ha a labda nála van, akkor ő diktálta a tempót, úgy, mint egy kapitány.”), és mindenek előtt Lahm: („Egy férfi, aki kivételeset nyújtott. Egy szuper kapitány, egy szuper játékos. Hiányozni fog Philipp nekem.” Eztán óriási ováció fogadta, mind 3 játékost.

A majdnem 500 vendég között ott volt a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer. „Gyakran mondom, hogy a Bajorország a paradicsom előcsarnoka. Ennek több oka is van, ezek közül az egyik az FC Bayern München” – mondta Seehofer. Az FCB-t, úgy írta le, mint „egy világmárka, és a legfontosabb nagykövete a Bajor Szabadállamnak.” Philipp Lahm-ról a következőket gondolja: „egyik a legnagyobb személyiségek között, akit a német futball magáénak tudhat.”

Zenei előadás Bajnokok Ligája színvonalon

Seehofer mellett, az egész elnökség is tiszteletét tette. De nem maradhattak le egykori neves játékosok sem, mint például: Luca Toni, Giovane Elber, Klaus Augenthaler, és az egykori sportigazgató Matthias Sammer is jelen volt. 

A vacsora paradicsomleves volt, marhaszelet és friss spárga. 

A fogások között a híres müncheni tenor Jonas Kaufmann énekelt, aki extraként Olaszországból erre az eseményre érkezett. Énekelt egy FC Bayern bajnoki dalt „Te vagy a világ számomra” címmel, Richard Taubers operettjét kicsit átköltve. És még nem volt vége.

Ancelotti duettje Anastaciaval 

A latin popsztár, Alvaro Soler nem csak a spanyol-dél-amerikai különítménynek keltette fel az érdeklődését, mint pl Javi Martinezét, vagy Rafinha-ét, akik rögtön a táncparkettre futottak. Beindult a party hangulat. Majd Anastacia folytatta ezt a fantasztikus összejövetelt. És még Ancelotti is csatlakozott hozzá. „Köszönöm a klubnak! Egy csodálatos csapatot, nagyszerű játékosokkal találtam.” – értékelt az olasz. „Mi ebben az évben szuperül és profin dolgoztunk. Nagyon elégedett vagyok, hogy itt lehetek. Egy családot találtam. Azt gondolom, hogyha így dolgozunk tovább, akkor ezzel a családdal még sok címet fogunk nyerni.”

Lahm: énekeljünk még egyszer!

„Én nem csak ma, hanem az egész karrierem során nagyon sokat kaptam vissza mindenkitől. Nem csak a szurkolóktól, hanem a haveroktól, edzőktől, és a sok legendától, akikkel együtt játszhattam. Sosem gondoltam volna, hogy bajnok lehetek, ez mind olyan volt, mint egy álom. És ez az álom sokkal jobb volt, mint ahogy én azt elképzeltem. Van egy dal, aminek a címe, hogy énekeljünk még egyszer „Amoi seg ma uns wieder”.

Végül így búcsúzott: Nekem most majd egy kis távolságot kell tartanom, idő kell, hogy minden benyomást, amit átélhettem, azt mind fel tudjam dolgozni. Azt, hogy mi jön, nem tudom...”

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38527/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Interjúk, nyilatkozatok,philipp lahm
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?