Saját történelmet írtunk

Kun Béla

Micsoda teljesítmény. Az FC Bayern U19-es csapata, bekerült a német ifjúsági bajnoki fináléba. Miután 1:3-ra kikaptak hazai pályán, idegenben nyerni tudott Holger Seitz csapata kedden a Schalke 04 otthonában, 11-esekkel, 5:4-re. A rendes játékidőben 1:0-ról, 4:2-re fordítottak. A döntőben hétfőn a Signal Iduna Parkban találkozik a Borussia Dortmund fiataljaival.

A nyilatkozatok:

Karl-Heinz Rummenigge, vezérigazgató: FC Bayern: „Szívélyes gratuláció a trénernek, Holger Saitz-nak, és a csapatnak. Meggyőző teljesítménnyel, egy drámai elődöntőt játszottak, és megfordították a meccset. Nagyon örülök, hogy az U-19-es csapatunk 2012 után ismét bejutott a német bajnoki fináléba.”

Holger Seitz, tréner FCB U-19: „Örülök, hogy a srácok meg tudták mutatni, mekkora potenciál rejlik bennük. A hazai mérkőzésen mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. A csapat mindig arra gondolt, hogy meg tudjuk csinálni, és támadásban is elég jók vagyunk ahhoz, hogy egy gólt szerezzünk. Idegenben: 6000 Schalke szurkoló, és így visszajönni, ez az igazi karakterét mutatja a csapatnak. Most élvezzük a pillanatot, de tudjuk, hogy hétfőn az utolsó lépés következik, hogy elérhessük a célunkat. Ezért mostantól koncentrálunk.”

Mario Crnicki, a 4. gól szerzője: „A mindent eldöntő gólt megszerezni egy hihetetlen érzés. Egyszerűen csak be akartam lőni. És miután a labda benn volt, egyszerűen csak örültem. A 11-esemnél kicsit sokkolt állapotban voltam. De miután bement a labda a hálóba, akkor egy hihetetlen érzés fogott el.”

Timothy Tillman, az első bajor gól szerzője: „A futball mindig megírja a saját történelmét, és ma mi is megírtuk a saját történelmünket. A kiinduló helyzetünk minden volt, csak nem optimális. De még a 0:1 után is akartunk és küzdöttünk. Az első félidő nem volt jó, de a szünet után mindent kihoztunk magunkból. Összességében szerencsével is, de a jobb csapat győzött, méghozzá megérdemelten. Dortmundban érdekes mérkőzés lesz. Ha mi a mai teljesítményünket hozni tudjuk, akkor nagyon nehezen tudnak legyőzni minket.”

Ron-Thorben Hoffmann, kapus Bayern U19: „Mindenkit legyőztünk, és hihetetlenül örülünk, hogy bejutottunk a döntőbe. A mérkőzés menete alapján még nagyobb az örömünk. Mindent kihoztunk magunkból. Ez csak egy nagyon jó csapatteljesítménnyel volt megoldható. A tréner még egy parádés játékot akar tőlünk látni, mint amilyen a mostani volt. Ilyenekért játsszuk a futballt.”

Marco Friedl, védő Bayern U19: „Ez leírhatatlan. A félidőben azt mondtuk: ’Arra gondoljunk, hogy meg van a megfelelő minőségünk ahhoz, hogy 3 gólt szerezzünk.’ A második félidő lélegzetelállító volt. Nagyon szerencsések vagyunk, és megérdemeltük. Most örülünk a döntőnek Dortmundban, és feltétlenül német bajnokok akarunk lenni.”

Forrás : https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38459/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern II és utánpólás,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?