Philipp Lahm és a tökfej...

Kun Béla

Philipp Lahm a Sport1-nek mesélt az utolsó mérkőzése előtt a karrierje legemlékezetesebb pillanatairól. 

A XXI. század két legjobb német játékosa: Schweinsteiger és Lahm, a világbajnoki cím megnyerése utáni pillanatokban

A szombati napon elérkezik az utolsó: az utolsó mérkőzés Lahm számára. Az elmúlt hetekben természetesen felfokozott figyelem vette körül. A müncheni sport1 csatornának a 33 éves játékos pénteken adott interjút.

Philipp Lahm, 

a legjobb mérkőzése profi futballistaként: a második félidő az Európa-bajnokság döntőjében 2008-ban, ahol már nem játszottam (nevet). Több mint 500 mérkőzésem volt, az olvasók, s nézők szavazhatnak arra, hogy ezekből melyik volt a legjobb.”

… a legrosszabb meccse profi karrierje során: 2008, az EB finálé, az első félidő.

… a legismertebb gólja: A világbajnokság nyitányán szerzett gólom a 2006-os németországi tornán.

… a kedvenc ellenféljátékos: a fiam otthon. Ő mindig jókedvű, ha engem kijátszik. Az ünneplés utána mindig zseniális.

… kedvenc ellenfél: Real Madrid. Ott mindig nagy vágások voltak.

… a kedvenc stadionja az Allianz Aréna mellett: A Bernabeu Madridban. Szupernek találom, sok meccset átéltünk ott. Nagyon jól megépített stadion, mindenki közel van a játéktérhez.

… kedvenc trénere: Gern-nél volt az apukám a másodedző. Ez valami szép, a másik oldalon ott ál, az apa… de sok szép pillanat volt, amikor az apukám volt az edző. Minden edző jelent valamit, itt nem tudok a csapatban egyet megnevezni.

… a hosszú karrierről: Itt sosem volt problémám, mert a „tigrissel” (Hermann Gerland) egy jó startot vettem a felnőtt futball világában.

… a kedvenc öltöző szomszédja: Markus Husterer a fiataloknál. Ő a későbbiekben a profikhoz tudott csatlakozni, ahol ő volt az ülőszomszédom. Nagyon jó barátok voltunk, a legtöbb időt a Bayern terepén töltöttük el, s egy jó barát mindig fontos, ő volt Markus. Még ma is kapcsolatban vagyunk.

… legrosszabb élményéről: A sérülések soha sem szépek. Akkor egy helikopterutazás várt rám a feleségemmel, 5 évvel ezelőtt, sok széllel, ez nem volt jó kombináció számomra.

… az ő kedvenc „Schafkopf” (tökfej: bajor kártyajáték) ellenfele a csapaton belül: Claudio Pizzaro, mert neki minden hónap végén fizetnie kellett (nevet).

… az „Schafkopf” játékköréről: A karrierem befejezése után, nyártól néha péntekenként a csapathotelbe kell menjek, kicsit körülnézni. Hiányozni fog egy negyedik játékos, és még mellékesen egy kis pénzt is kell, keressek. Jelenleg ők vannak: Manuel Neuer, Thomas Müller, Mats Hummels, és jó magam.”

… a utódjáról a posztján: Nincs ilyen probléma. Josch (Joshua Kimmich), érdeklődik…

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38396/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,philipp lahm
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?