Müller: példát akartunk mutatni

A szezon vége felé haladva a második helyezett RB Leipzig egy 9 gólos drámai meccset játszott a bajnok Bayernnel, ami az év egyik legjobb találkozója volt. A meccs után Thomas Müller beszélt a DFB.de-nek, az utolsó percben megnyert párharcról.

Kérdés: Életedben játszottál-e már ilyen izgalmas meccsen? 3-1-ről és 4-2-ről volt képes felállni a Bayern és bezsebelni az 5-4-es győzelmet.

Müller: Igen, őrült egy meccs volt, egy olyan, amely sokáig nem úgy alakult, mint ahogy szerettük volna, de a végén jó morált mutattunk. De általában szeretnénk elkerülni az ilyeneket annak érdekében, hogy megtartsuk a vezető helyünket.

Kérdés: Mi volt a bajnokcsapat baja-legalábbis a 60. percig, amikor is Thiago góljával 3-2 lett?

Müller: Élvezetes meccs volt a nézőknek, számunkra már kevésbé, de legalább a végjáték sok pozitívumot hozott. Ha újra kéne játszani, akkor valószínű nem szereztük volna meg a győzelmet jelentő gólt a hosszabbításban, de az utolsó 15 percben csak egy csapat volt a pályán-mi.

Kérdés: Milyen érzés az utolsó percekben győzni? A csapat és az edzői stáb hatalmas eufóriába került a szurkolókkal együtt a stadionban. Ez jól mutatja, hogy mire számíthat a Leipzig jövőre?

Müller: Jót tett nekünk, de meglátjuk, hogy mi lesz jövőre. Csak várunk és majd meglátjuk, de valószínű jó példát mutattunk.

Kérdés: A meccset nevezhetjük a német futball két nagyágyújának a párharcának?

Müller: Tagadhatatlan véleményem szerint. Heves és érzelmes volt, mind a két gárda meg akarta mutatni a másiknak, hogy ki az erősebb. Valószínű fájdalmas lett volna a 3-1-es vereség, de az eredmény jól mutatja, hogyha valaki provokál minket ez lesz a válasz rá.

Kérdés: Volt a meccsen egy pont, amikor a Leipzig úgy játszott, mintha edzésen lett volna. Megalázó volt ez?

Müller: Utólag, itt állva már könnyű azt mondani, hogy igen, így történt. Kicsit irritáló volt, egy egyszerű néző azt gondolhatná, hogy ezekben a helyzetekben nem tett eleget a csapat. A szurkolók a csapat mögött voltak és nem ellenünk. Így sikerült a végén revansot venni.

Kérdés: Mit tanulhatott a Leipzig ebből a találkozóból, főleg annak fényében, hogy jövőre a BL-ben fognak indulni.

Müller: Valószínűleg sok tanulságot le fognak vonni. Minden helyzetből tanulsz, tapasztalatot szerzel, a Leipzig is így tette. Azonban a Bajnokok Ligája csak szeptemberben fog elkezdődni, ám addigra mind a két csapat sokat fog változni.

Kérdés: Arjen Robben gólját eléggé emocionálisan ünnepeltétek, talán még látványosabban, mint a Wolfsburg elleni 6-0-s győzelmet, ahol biztossá vált a bajnoki cím.

Müller: Nem, úgy ünnepeltünk, mint a Wolfsburg ellen. Csak meg akartuk fordítani a találkozót, ami a végén össze is jött. Utána volt egy kis buli, amivel le kellett csillapítani a kedélyeket, de kicsit azért mérgesnek kell lennünk magunkra.

Forrás : http://www.dfb.de/en/en-start/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38343/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?