TV-pénz ranglista: 99 millió az FC Bayernnek

Csak a kiesési mérkőzések lefújása után derül ki, melyik csapat pontosan mekkora összeghez jut a 2017/18-as idény új TV-s szerződéseiből és a nemzetközi piaci részesedésből.

Azonban a legtöbb klub számára kisebb elmozdulás jöhet. A Kicker hétfői számából megtudhatják az új pénzügyi ranglistát. Összesen 1.194 milliárd eurót kap a 36 klub egy új elosztókulcs alapján az új tv-s szerződések és a nemzetközi piaci részesedés után.

A Krőzus a rekordbajnok FC Bayern München lesz, amelyiknek 99.064 millió euró van garantálva. A Borussia Dortmund számára is meg vannak határozva a kifizetések úgy 89.27 millió euró magasságában.

Az új elosztókulcs az eddigi kettő helyett (egy fix összeg és egy teljesítményarányos középérték öt év alapján számítva) négy oszlopból fog állni. A pénzek nagy része, nevezetesen 70%-a jövőben a sportteljesítmények alapján lesz kiosztva, az utóbbi öt év sporteredményeit figyelembe véve. Emellett lesznek olyan összetevők, mint "sport fenntarthatóság", "utánpótlás" és "pályázat".

Fordította : Gulyás Gábor

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38253/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,gazdasági adatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?