Még mindig mindenki a rangadóról áradozik

Török Péter

Carlo Ancelotti futballünnepet ígért, és a két csapat be is teljesítette ezt. 42558 szurkoló volt szemtanúja annak a játéknak, amilyen még a szezonban nem fordult elő. Kilenc gól és győzelem a hosszabbításban. Thomas Müller „eszméletlen”, Robert Lewandowski „hihetetlen”, még Carlo Ancelotti egyszerűen csak „őrült” jelzővel illette a meccset. 

Nagyszerű gólok és dráma – a futball ünnepe Lipcsében

Pedig az FCB a lehető legrosszabb kezdést produkálta. A hazaiak már a második percben vezettek Marcel Sabitzer révén – ez a második leggyorsabb gól, amit a Bayern a Bundesliga történetében kapott. Robert Lewandowski egy nyugodt tizenegyessel egyenlített egy kezezés után a 17. percben, de egy másik tizenegyes után a 29. percben már Timo Werner góljával vezettek a hazaiak ismét. 

Yussuf Poulsen növelte a Bikák előnyét rövidesen a szünet után, de a Bayern nem adta fel ezek után sem. A vendégek mindent egy lapra téve támadtak, és csökkentették a hátrányukat Thiago góljával a 60. percben. A gól felemelte a csapatot, nyomtak az egyenlítésért, de mégis a Lipcse szerezte a következő gólt, ismét Timo Werner köszönt be.

Ez indította el az őrült végjátékot. Lewandowski idénybeli 30. Bundesliga gólja a 84. percben 4-3-as eredményt jelentett, de korántsem a végét. David Alaba ugyanis egy remekbe szabott szabadrúgással a hosszabbítás első percében kiegyenlített, Gulácsi Péter csak állt és nézte a labdát. FCB azonban még itt sem fejezte be, Arjen Robben koronázta meg ezt a szenzációs hajrát. A holland egy észveszejtő szóló után a hosszabbítás ötödik percében lehagyva két védőt átemelte a kapus fölött a labdát, megszerezve a Bayern ötödik, egyben győzelmet érő gólját.

„A nehezebb úton nyertünk, de nyilvánvalóan szép volt. Ez egy méltó lezárása a szezonnak. 4-2-nél senki nem gondolta, hogy nyerünk, de mégis megtettük” – mondta az elragadtatott Müller a győzelem után. „Eldöntöttük, hogy megfordítjuk” – kommentálta Thomas, akinek a Robbennek adott gólpassza a 12. volt idén.

A rossz kezdés ellenére, Ancelotti teljes mértékben dicsérte a csapatát a végső sípszó után. „Ennek a csapatnak győztes mentalitása van. Senki nem akar veszteni, ezt jelenti a Bayern mez. A játékosok pompás karakterüket mutatták.” És mindez olyan meccsen történt, ahol tét nélkül ment a játék. A Bayern már bajnok volt, és a Lipcse 2. helyét sem fenyegette veszély.

„Mindkét csapat meg akarta mutatni, hogy ő a legjobb. Ezért ez egy ádáz és szenvedélyes küzdelmet hozott,” – írta le a mérkőzés hangulatát Müller. „Ez volt az a meccs, amit mindenki várt és reménykedett előzetesen: egy abszolút futballünnep.”

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38238/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,carlo ancelotti,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?