Esélyt teremtettünk arra, hogy egy történelmi tettet hajtsunk végre

Kun Béla

Egy különleges összeállítással készült az fcbayern.com, de sajnos nem a legjobb hírekkel szolgálhat...

A Bayern U-19-es csapata Dél-Német bajnok lett, s ezáltal bejutott a német bajnokság döntő fázisába, a legjobb négybe, ahol már lejátszották az elődöntő első mérkőzését Münchenben a Grünwalder-Stadionban.

De előtte nézzük, hogyan is vélte az esélyeket Stingl,a  csapat kapitánya, a Schalke 04 U-19-es csapata ellen.

Stingl, már 2012 óta játszik jobboldali védőként Münchenben. 

Az interjúban beszél az eddig elért célokról, és persze az esélyekről: „Eddig tökéletesen elégedettek lehetünk. Egy rész bajnoki címmel, és a kupadöntő részébe jutásával, elértük már a fő célunkat. Most még egy lépéssel meg szeretnénk ezt fejelni, és német bajnokok, ill. kupagyőztesek szeretnénk lenni.”

fcbayern.com: Mit csináltok eddig ebben a szezonben extrém erősen?
„Mindenek előtt, nagyon jól működünk, mint csapat, és a támadásban nagyon jó minőségben játszunk. A ligában nekünk a legjobb a védekezésünk, amely a mi csapaton belüli együttműködést is mutatja. Amikor előrefele játszunk, mindig veszélyesek tudunk lenni a jó minőségű támadás felépítéssel, és veszélyes helyzeteink vannak. Azt gondolom, hogy ez az összjáték tesz minket erőssé.”

fcbayern.com
2012/13 után először tudtátok a Dél- Német bajnoki címet Münchenbe hozni, mit jelent ez számodra ez a cím?
„Azt mutatja, hogy valami különleges, és büszkévé tesz. Azt érezteti velünk, hogy valamit elértünk. Ez egy hatalmas motiváció, a német bajnoki cím hajrájában. Esélyünk van valami történelmit elérni.”

fcbayern.com: Te vagy a csapatkapitány: Hogy látod a szereped a pályán s azon kívül?
„Kapitányként természetesen több felelősségem van, mint más csapattársamnak. Próbálom elérni, hogy a csapatban minden passzoljon, hogy a tömegből a pályán egy csapat legyünk. Ebben a szezonban ez tökéletesen működik., azért is, mert van egy- két jó irányító játékos a csapatban.”

fcbayern.com: A bajnoki elődöntőben a Schalke 04-el találkoztok, mit vársz az összecsapástól?
„A Schalke egy nagyon jó ellenfél. Azt gondolom, hogy két szoros mérkőzés lesz. A nyugati csoportban a bajnoki címért folytatott harcban mindig a jelenlegi bajnok Dortmunddal küzdöttek meg, akiknek évek óta nagyon jó utánpótlás programjuk van. Ez magas minőséget mutat.”

Mint tudjuk sajnos a bajnoki elődöntő első mérkőzését Münchenben a Schalke 04 csapata nyerte 3-1-re. Viszont a Bayern az a csapat, amelyik sosem adja fel: visszavágó jövő hét kedden. Arra az esetre, ha a bajorok U 19-es csapata bejutna a döntőbe, a csapatkapitány már megadta arra a kérdésre a választ, hogy hogyan is ünnepelnék ezt a finálét.
„Ezek biztosan nagyon intenzív és harcos meccsek lesznek. Ezt el kell, fogadjuk. Nem szabad könnyedén hibáznunk, mert ezen a színvonalon, hasonlóan az UEFA Ifjúsági Bajnokságban rögtön megbüntetik. Azért hajtunk, hogy továbbjussunk. És azt gondolom, hogy a mi minőségünkkel ezt meg tudjuk oldani.”

Reméljük a legjobbakat a visszavágóra.

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38118/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Bayern II és utánpólás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?