Ebből így nem lesz BL-győzelem! Sagnol nagyon beszólt Ancelottinak

Az egykori Bayern sztár szerint nagy probléma van a Bayernnél, ami Ancelotti számlájára írható, és ezen úszott el a két kupasorozat. Ha nem lesz változás, szerinte továbbra sem tudunk BL-t nyerni.

Sagnol: túl öreg csapat a Bayern München

A Bajnokok Ligájából történő kiesést követően Willy Sagnol, a rekordbajnok exjátékosa elmondta, nagy problémát lát a volt csapatánál.

A szezon hamarosan véget ér a Bayern számára még egy- két hét és vége.  A hármas álomból (BL, Német Kupa, Bundesliga) csak egy maradt. Ahelyett hogy mindhárom kupát megnyerte volna, a Rekordbajnok csak a bajnokságot nyerte meg. Már az előző héten, a Wolsburg elleni 6:0 siker után biztossá vált, hogy sorrendben ötödik alkalommal is a vörösök a bajnokok.

De ahelyett hogy a sikert ünnepelhették volna a vezetők, szurkolok a Säbener strassén, egy tüske volt bennük, mégpedig a Real Madrid ellen elszenvedett vereségek a BL negyeddöntőben.

Sagnol kritizált: a müncheni csapat túl öreg

Az egykori játékost még a Bl-ből való kiesés foglalkoztatta. Willy Sagnol 2000-töl 2009-ig hordta a Bayern mezét. Úgy gondolja, hogy  tudja miért vérzett el Európa legfontosabb kupaküzdelmében a csapat.

„Én manapság egy nagy problémát látok a Bayernél” - mondta az egykori jobbszélső a Kickernek. Milyen identitása van ennek a csapatnak? Gardiola 3 évet ült a csapatnál és sorra építette be a fiatalokat, ugyanakkor Ancelotti csak az idősebb, tapasztaltabb játékosokat részesíti előnyben, így hiányzik a folytonosság. Ez a legfontosabb ok, amiért nem maradt versenyben a BL-ben a csapat.

Sagnol szerint a müncheni csapat túl öreg a mai futballhoz, a játékosoknak sokkal többet kell futniuk, több intenzitás szükséges, több sprintelés. Ezzel a tempóval a Bayern nem dolgozhat tovább, mert ha nem változtat, a probléma állandósulhat. Nem tudsz Bajnokok Ligáját nyerni, ha 4-5 olyan játékosod van, aki 33 éves vagy még annál is több!

A Bayernél több ilyen is van: Philipp Lahm, Xabi Alonso, Arjen Robben és Franck Ribéry.

Hasonló véleményen van egy másik egykori profi játékos, az 1990-es világbajnok, Jürgen Kholer is: a Bayernál már túl sok játékos érte el a futballban az öregkort.

A Rekordbajnoknál a szezon végén befejezi két „nagy öreg”, Lahm és Alonso, két fix érkező játékos már van, mindkettő Hoffenheimböl: Niklas Süle és Sebastian Rudy.

tz.de – fordította: Draskovics Attila

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38051/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Elemzések,Interjúk, nyilatkozatok,pep guardiola
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?