Mi van Müllerrel?

Vagy beépül újra a csapatba vagy távozni kényszerül…

Thomas Müller. Van-e jövője a Bayernben?

Thomas Müller az idei szezonban maga is rájöhetett már, hogy formája egyre romlik. A következő idényben azonban újra támad. A Football Transfers a kezdőtizenegybe való visszatérésének esélyeit veszi szemügyre.

Lothar Matthäus volt az első, aki arról beszélt, amiről senki sem szeretne. A Sport Bildben olvasható saját cikkében írta még szerdán: „Izgalmas, hogy mi lesz Thomas Müllerrel! Biztosan ő sem így akarta, hogy az Augsburg ellen még kezd, a Real Madrid elleni meccset meg a padról nézi. Csak két lehetőséget látok számára: vagy Ancelotti átgondolja, hogy hogyan lehetne őt újra beépíteni, vagy amit elképzelni sem igazán tudok, mert Thomas az FC Bayern szerves része: a távozás.”

Kétségtelen, hogy Thomas Müller idei szezonja a Bayernben kiábrándító. Carlo Ancelotti a Lipcse elleni 3-0, a Bajnokok Ligája forduló és a Német Kupa óta azonban már nem hagyja a padon. Müller a sikertelenségéről a Kickernek is beszélt: „egyértelmű, hogy az idény első felében nem birkóztam meg az akadályokkal, de a téli edzőtábor óta jobban megy.”

A statisztika mindent megmutat Thomas Müllerről: Az előző tíz Bundesliga meccsén négy gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott. Ez a kanadai táblázaton 26 pontot jelent, 39 mérkőzésen. Ez egy mély válságot mutat? Nem igazán. Müller szezonját – a hullámzó első félév mellett – a Real Madrid elleni BL-kiesés pecsételi meg.

Az első fordulóban Robert Lewandowskit kellett helyettesítenie a csatársorban, ám ez a pozíció nem fekszik neki, nem sok vizet zavar, mint Lewandowski „vetélytársa”. Erősebb a bajor a kedvenc posztján, „hamis kilencesként”, ahol a feladata a lengyel kiszolgálása, valamint a védelem hibáinak kihasználása. Az előző idényben Pep Guardiola irányítása alatt már itt játszott, kanadai táblázaton 32 pontot szerzett.

Alonso megnyitja a kaput?

Ancelotti szerint a jelenlegi középpályás háromszög – Thiago, Vidal, Alonso – harmóniája stabilitást ad a csapatnak, ahogy ez a nagy meccseken meg is történt. Alonso – hármójuk közül a legvédekezőbb – visszavonulása kaput nyithat Müller előtt, hogy visszatérjen a kezdőcsapatba. Feltéve, ha nem szánnak az érkező Sebastian Rudynak nagyobb szerepet a védelemben a vártnál. 

Ebben az esetben Thiago – mint néhány korábbi meccsen – visszakerülne a közép-középpályás pozícióba, szabadon hagyva a helyet Müllernek Lewandowski mögött. Ez azonban még közel sem biztos. Tehát vagy részt tud venni a taktikában a csapattársaival, hogy megfeleljen a Rekordmeister elvárásainak, vagy, ahogy Matthäus szóba hozta – amit (még) nehéz elképzelni – távozni fog.

(fussballtransfer.com)

A cikk eredetije: http://www.fussballtransfers.com/ft-kurve/fc-bayern-was-passiert-mit-muller_76982

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38026/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?