Hamit Altintop visszatér: „A Bayernben játszani, különleges volt.”

Kun Béla

4 éven keresztül hordta a bőrnadrágosok mezét Hamit Altintop. 2007 és 2011 között 109 meccsen szerepelt a rekordbajnok csapatnál, és kétszer is duplázott a csapattal. Szombaton 2012 után először tér vissza (a Darmstadt színeiben.) Münchenbe. Beszél a Bayernben töltött időkről, és a jövőbeli terveiről.

Hamit, jó 5 év után térsz vissza szombaton az Allianz Arénába. Milyen emlékekkel jössz vissza Münchenbe?

Hamit Altintop: „Örülök annak, hogy láthatom ismét az ismert arcokat, és az Arénát. Természetesen gondolok mindkét duplázásra is, vagy akár a sok meccsre a Bajnokok Ligájában. Sok jó emlékkel térek vissza Münchenbe.”

Összesen 4 év Münchenben és az FC Bayernben, milyen szerepet tölt ez be a karrieredbe?

Hamit Altintop: „Nagyon-nagy szerepet. 4 év a karrierem egy-negyede, tehát egy nagyon fontos része. A Bayernben játszani különleges volt, ezzel a csapattal kétszer bajnok, és kétszeres kupagyőztes lettem.”

Van még kapcsolatod a régebbi csapattársaiddal? Pár játékos még mindig a csapatban játszik, mint pl.: Franck, Philipp, Arjen stb.:

Hamit Altintop: „Franck-al ritkán tartom a kapcsolatot, és örülök nagyon, hogy ismét láthatom a fiúkat. Elég sokat beszélek még Thomas Reschkével (Bayern igazolásaiért felelős), nagyon jól megértjük egymást.”

Schalke, Bayern, Real, Galatasaray, ezek az ex-klubjaid. Nagy karriert futottál be, azonban szinte mindegyik csapatnál sokat voltál sérült. Ennek ellenére elégedett vagy, ahogy a karriered alakult?

Hamit Altintop: „Büszke vagyok arra, hogy minden edzésen, és minden mérkőzésen mindent beleadtam. Négy bajnoki cím, ugyanennyi kupagyőzelem, és Bajnokok Ligája döntő 2010-ben. Ezek mind élmények, amikre nagyon szívesen visszaemlékezem, és amik engem elégedetté tesznek.”

A szezon végén lejár a szerződésed. Hogy néz ki a terved ezután?

Hamit Altintop: „Szeretnék a továbbiakban is focizni, mindaddig, amíg a minőséget tartani tudom. Azonban jelenleg nincs meghatározott irányvonalam.”

Decemberben 35 éves leszel. Vannak már terveid arra, hogy mit fogsz csinálni profi karriered után?

Hamit Altintop: „Szeretnék a futball világában maradni. Hogy hol pontosan, azt még majd eldöntöm, ha az idő elérkezik. El tudom magam képzelni edzőként is. Az edzőség egy igen intenzív foglalkozás, amiben nagyon ki lehet bontakozni, vagy akár bele lehet bonyolódni.”

Forrás : https://fcbayern.com/de

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37942/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?