A Kapitány félénken ünnepelt

Török Péter

Phillip Lahm megható szavai az újabb bajnoki címről és arról, hogy mikor kellett visszafojtania a könnyeit…

A hűséges Philipp Lahm értékelt a sípszó után. A 33 éves játékos elégedett de szerény volt. Olyan félénken viselkedett, mintha csak az első trófeáját nyerte volna meg a Bayernnel. Pedig szombaton este a nyolcadik bajnoki címére ütötte a pecsétet Wolfsburgban. Mindet a Bayern mezében nyerte. 

A müncheni születésű hátvéd ezzel beállította Bastian Schweinsteiger, Mehmet Scholl és Oliver Kahn rekordját. A szurkolók ezt a fantasztikus rekordot a Bayern kapitányával együtt ünnepelték, a „Philipp, felmászol a csúcsra” dalt énekelve. Lahm tétovázott ugyan, de Müller „előre tolta” őt.

 „Én mindig is a csapat része voltam, még most is az vagyok, így egy kicsit nehéz most ez számomra” – mondta erre a Kapitány. De a szurkolók akaratosan, makacsul követelték Lahmtól, hogy legyen a ceremónimester. „Valóban különleges érzés, amikor a szurkolók kiabálják a neved” – vallotta be Lahm, és végül megragadta a megafont, hogy elindítsa a hagyományos „Humba” győzelmi dalt.

„Igazán élveztem” – nyilatkozta utána a Legenda.

Élvezni – ez Lahm mottója a karrierjének utolsó pár hetére, pár meccsére. Már csak három Bundesliga meccse van hátra, ezért Lahm kicsit nosztalgiázott is szombaton. „Amikor a csapattársaid gratulálnak a sikereidhez, a karrieredhez, bevallom, elérzékenyülök.”

„És amikor a szurkolók éneklik a nevemet, vissza kell fojtanom a könnyeimet” – tette hozzá Lahm.

Szombaton Lahm elindított egy ünneplős hosszú estét a Humba nótával. Senki nem szervezte előre, de „a csapat mindig képes ünnepelni, amikor eljön rá az idő,” – emelte ki Lahm, „aki csendesen élvezi a dolgokat,” de nem mindig: „nyugodjatok meg, tudom hogyan kell ünnepelni”- tette hozzá szerény és félénknek tűnő mosolyával.

(fcbayern.com)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37844/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,philipp lahm
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?