Mennyire veszélyes Ancelotti makacssága?

München – Déjá-vu Carlo Ancelotti Bayern-edző számára: A bajorok kettős kiesése utáni kritika nem újdonság az olasznak. Mégis tartja magát az elveihez.

Az FC Bayern vezetői jól tudják, hogyan kell a rossz híreket a legjobban elfeledtetni: jó hírekkel. A tripla-álmok hirtelen szertefoszlása után remek alkalom kínálkozott a rekordbajnok számára, hogy hivatalossá tegye a klubon belül már a hónap elején rögzített szerződés-hosszabbítását (2021-ig) Thiagoval. Ugyancsak biztosság vált a francia csiszolatlan gyémánt, Kingsley Coman szerződtetése (2020-ig), aki ebben a szezonban eddig még nem tudta hozni a Pep Guardiola alatt nyújtott teljesítményét. Ezzel a két fontos személyi döntéssel jelezték a bajorok, hogy a sportbeli kudarcok ellenére a folytonosságra építenek. Egy olyan totális változásról, amit például az egykori profi Mehmet Scholl jósolt, április végén senki nem akar hallani a Säbener Strassen.

Rummenigge támogatja Ancelottit

Ez jelzi a Carlo Ancelotti (57) iránti bizalom kinyilvánítása. Amíg az olaszt két éve a Real Madridtól egy hasonló negatív széria nyomán kirúgták, Karl-Heinz Rummenigge a Borussia Dortmund elleni kupa-kiesést követően megvédte az edzőt. Ancelotti „nagyon jó és nagyon tapasztalt”, hangsúlyozta az igazgatóság elnöke a Bild-ben, és emlékeztetett: „Két hete még csillagos ötös volt az osztályzatunk”.

De mi is történt azóta?

Az áprilisi fő meccsekre pont a húzóemberek, mint Manuel Neuer, Mats Hummels vagy Robert Lewandowski megsérültek. Kétségtelen, hogy a játékvezetők, különösen a Real elleni visszavágón, szintén nem a legjobb napjukat fogták ki. A Dortmund ellen aztán már több százszázalékos helyzet sem akart utat találni a kapuba. A bajorok viszont nem akarnak kifogások keresésébe menekülni. Ezért szembesül – legkésőbb a szezon végén – kérdésekkel Ancelotti.

Hoeneß kritizálja az edzésmódszereket

Ahogy Uli Hoeneß elnök az AZ-ban kijelentette, nem lehet kizárólag új játékosok igazolása a siker kulcsa. A klub több fronton tervez változtatni. Hoeneß állítólag elégedetlen Angelotti edzésmódszereivel. Az edzések a főnök szerint túl rövidek és lazák, tudósít a Bild. A számok viszont nem igazolják az állítólagos kondíciós problémát. A Bundesligában átlagosan csak az 1. FC Köln fut kevesebbet (110,7 km), mint a müncheniek (111,52), de ennek oka a müncheniek játékbeli fölénye. A Real és a Dortmund ellen a csapat főleg az utolsó percekben ereje végén lévőnek tűnt, de a spanyolok ellen hosszú időn át emberhátrányban volt kénytelen játszani.

Déjá-vu Ancelotti számára

Hasonló vádakkal szembesült Ancelotti a Realnál töltött utolsó szezonja során is. A madridiak vezetői akkor, amikor a szezon második felében elfogyott a lendület, kifejezetten kritizálták Ancelotti erőnléti edzőjét, Giovanni Maurit (60). Florentino Perez Real-elnök állítólag azt ajánlotta akkor Ancelottinak, hogy megtarthatja a pozícióját, ha kirakja stábjából a bizalmasát. Elképzelhetetlen „Carletto” számára, aki a stábjával, a családjával együtt megy tűzön-vízen át. Ezt erősítette meg az edző a pénteki sajtótájékoztatón is: „A játékosaim örülnek a terveinknek. Minden nap beszélek velük. És akkor is, ha nem örülnének: Nem fog változni semmi. Ez az én filozófiám, az én stílusom.” Egyrészt becsülendő, másrészt makacs. Miután régi segítője, Paul Clement (44) januárban a Swansea City-hez távozott, Ancelotti nem akart Hermann Gerland mellé másik másodedzőt.

Hosszú póráz: áldás vagy átok?

Clement helyett, aki szinte az összes gyakorlást vezette, és brit módszereivel egy kis élt vitt a bajor wellness-oázisba, most fia, Davide (27) az elsődleges segítője. Mivel nyáron Gerlanndal az utolsó külső szócső is távozik Ancelotti családjából – a „Tigris” a Bayern utánpótlás-nevelő központját veszi át – biztosan jól jönne egy erős, tapasztalt ember Ancelotti oldalán. Hogy egy esetleges harmadik vélemény alapján Mats Hummels, vagy Robert Lewandowski pihenőt kapott volna a kupa-elődöntő előtt a Mainz ellen a Bundesligában, vagy a tehetségek, mint Kimmich vagy Sanches több játékperchez jutottak volna, nem tudható. Éppen ezért is keres a Bayern új sportigazgatót, aki az edző, a csapat és az elnökség közötti összekötőként szolgálhat, és aki a fenti kérdéseket házon belül felveti. Maga Ancelotti még nem szólalt meg ebben az ügyben.

Akárki és akármi is jöjjön: ő ragaszkodni fog az alapelveihez. A hosszú pórázzal eddig már háromszor nyert Bajnokok Ligáját.

Fordította : Frey Dóra

Forrás : http://www.sport1.de/

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37781/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,carlo ancelotti
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?