Mia5Mia! Az FCB végleg lezárta a történelmi 5. elsőségét

Török Péter

Mia5anMia! Az FCB megpecsételte a történelmi korona sorsát! A csapat ismét elérte a csúcsot, azzal, hogy zsinórban négy Salátástál után (2013-2016), a Bajorok „megnövelték” a rekordjukat.

A szombat esti VfL Wolfsburg elleni kiütéses 6-0-s győzelem azt jelentette, a Vörösök immár ötödik alkalommal emelhetik magasba a Bundesliga-címet.

A lefújás után Carlo Ancelotti és az emberei Mia5anMia feliratú pólókat viseltek, hogy így ünnepeljenek az idegenbeli siker után.

„A bajnokság a legbecsületesebb cím. Megvédtük a címünket öt egymást követő évben, ez egyedülálló és hihetetlen. Jó szezonunk volt, és abszolút megérdemeltük,” – nyilatkozta a Bayern-elnök Karl-Heinz Rummenigge.

Visszatekintés: öt cím zsinórban:

2013: A 28. fordulóban Bastian Schweinsteiger hódította el a címet egy sarkazós góllal. Egy 1-0-ás idegenbeli eredmény jelentette a bajnokság végleges lezárultját, egy eddigieknél legkorábbi fordulóban.

2014: A Bayern megdöntötte saját rekordját: a 27. fordulóban egy berlini 3-1-es siker megkoronázta ezt a bajnokságot is, az első „márciusi” Bundesliga-győztes csapat lett.

2015: A bajor alakulat „kanapéról” követelte a bajnoki címet, egy Hertha elleni idegenbeli 1-0-s győzelemmel. A 30. fordulóban a kizárólagos üldöző, a Wolfsburg kikapott Gladbachban, így a harmadik leggyorsabb címet jelentette ez. (1972/73-mal és 2002/03-mal egyetemben)

2016: Az utolsó előtti játéknapon Robert Lewandowski ingolstadti kiváló játéka a negyedik diadalt jelentette sorozatban, ami a mai napig is egyedülálló.

2017: Az üldöző RB Leipzig tartotta a gól nélküli döntetlent Ingolstadtban, majd az este folyamán az FCB 6-0-ás kiütésével bebiztosította a sorozatban ötödik trófeát a 31. forduló szombati játéknapjának végén.

Forrás : https://fcbayern.com/en

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37747/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?