Meglesz-e a bajnoki arany a Bayern Münchennek?

Nyolc pont előny négy fordulóval a vége előtt. Eddig úgy gondoltuk, hogy ez bőven elég, a salátástál már kézben van. De aztán jöttek a bajnoki döntetlenek, jött a BL-kiesés és jött a vereség a Dortmundtól is a Német Kupa elődöntőjében. A kérdés most az: elveszíthető-e ilyen utcahossznyi előnyből a Bundesliga?

Mostantól gyakorlatilag bármelyik fordulóban bajnoki címet ünnepelhet a Bayern:

Ha a mostani hétvégén a Bayern nyer, a Lipcse pedig nem, akkor bajnokok vagyunk az utolsó három forduló eredményétől függetlenül.

Ha most hétvégén mindkét csapat ugyanannyi pontot szerez, akkor a következő fordulóbeli győzelmünk már a Lipcse eredményétől függetlenül bajnoki címet jelentene.

Ha a következő négy meccsen három pontnál többet szerzünk, akkor mindenképpen miénk a bajnoki cím, hiszen 31 góllal jobb a gólarányunk is, tehát pontegyenlőség esetén is miénk a Salátástál.

Sőt, adott esetben a hátralévő meccseken egy győzelem is elég, akár három vereség mellett is. Ha ugyanis az utolsó előtti fordulóban győzünk Lipcsében, akkor tök mindegy, mit játszunk a másik három meccsen, mindenképpen bajnokok vagyunk.

Ráadásul a Bayern sorsolása sokkal könnyebbnek tűnik, hiszen a Lipcsén kívül idegenben csak az idén verhető Wolfsburg ellen játszik, míg otthon a már gyakorlatilag kiesett Darmstadtot és a középmezőnyhöz tartozó Freiburgot fogadja. A Wolfsburg azonban még a kiesés elől menekül, míg a Freiburg jelenleg a nemzetközi kupaindulást jelentő helyért küzd, igaz, ez az utolsó fordulóra változhat. Tehát egyik meccs sem lesz könnyű.

A Lipcse viszont megy Berlinbe és Frankfurtba, és mindkét együttes a nemzetközi kupás helyekért harcol. Az otthoni, Ingolstadt elleni meccs sem biztos, hogy sétagalopp lesz, hiszen a bentmaradás reményéért küzd a kiscsapat.

A Bayern hátralévő mérkőzései:

Wolfsburg - Bayern München

Bayern München - Darmstadt

RasenBallsport Leipzig – Bayern München

Bayern München – Freiburg

A Lipcse hátralévő mérkőzései:

RasenBallsport Leipzig – Ingolstadt

Hertha - RasenBallsport Leipzig

RasenBallsport Leipzig – Bayern München

Eintracht Frankfurt - RasenBallsport Leipzig

Egyszóval szinte minden a Bayern mellett szól, de te hogy látod?

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37689/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?