Robban a bomba Kimmich jövőjével kapcsolatban?

Kun Béla

Rummenigge mindenkit megvezetett, és mégsem az ifjú tehetség az első számú jelölt Lahm posztjára? És mi lesz akkor Kimmich-hel?

Rummenigge mindenkit megvezetett? Kimmich nem Lahm, hanem Alonso utódja lesz?

Vannak olyan pozíciók a Bayern kezdőjében, amelyeket a következő szezonban úkj játékosoknak kell átvennie. A jobbhátvéd szerepéről meg kellett szülessen a döntés?

Karl-Heinz Rummenigge elmondása alapján kétség sem férhet semmihez. A Bayern főnöke megismételte amit pár hete nyilatkozott: Joshua Kimmich maradni fog a Bayernben, és a jobbhátvéd szerepét fogja betölteni, Philip Lahm utódjaként a poszton. „Tulajdonképpen biztos, hogy Philipp Lahm utódja lesz. A következő szezontól már biztosított lesz számára a játéklehetőség. Így tervezi Carlo Ancelotti.” – mondta az Kalle a Sky Sport News-nak adott interjújában. Egy másik beszélgetésben ismét rövidre zárta: „Carlo Philipp Lahm pozíciójában akarja bevetni Kimmichet.”

Kérdés azonban, hogy mennyire igaz, amit mondott? Aki nézi a 22 éves játékos szezonját, az joggal kételkedhet. Az olasz tréner december óta alig néhány percet adott Kimmichnek jobbhátvédként, egészen pontosan 205 percet.

Sőt! Kimmich helyett a szezonban inkább Rafinhát vetette be ezen a poszton hat alkalommal is. Amikor megkérdezték, hogy miért nem Kimmich, akkor viccesen válaszolt „mert Rafinha idősebb, mint Kimmich” – ez például az Arsenal elleni BL nyolcaddöntőn volt. Tehát a helyzet a német fiatal szempontjából nem egyszerű.

Ezzel párhuzamosan ráadásul a poszttal kapcsolatos híresztelések nem fejeződtek be. Ugyanis a keretet szervező Michael Reschke a hétvégén Londonban az angol válogatott játékost Kyle Walkert figyelte meg a Tottenham-Chelsea FA-kupa elődöntő mérkőzésén. Előtte pedig a leverkuseni Benjamin Henrichs, és a Feyenoord játékosa Rick Karsdorp is szóba került. Utóbbi azonban 2021-ig hosszabbított.

Sagnol a problémát a párharcokban látja

„Egy szélső védő elsősorban védő. Kimmichnek több érzéke van középen játszani” – hangsúlyozta a Bayern egykori játékosa a Sky-nak. Hozzátette: „a párharcokban az elmúlt évben problémái voltak Kimmichnek.”

És Kimmich maga is más pozícióban látja a saját erősségeit, nem jobbhátvédként. Xabi Alonso karrierjének befejeztére utalva azt reméli, hogy ezután több lehetőséget kap a középpályán: „világos, hogy még nem tudom a tapasztalatot a pályán megtestesíteni, de az a célom, hogy valamikor ezen a poszton kapjak több játékpercet. Igényem van erre akkor is, ha itt erre nagy a konkurenciaharc.”

Maradt tehát a kérdés nyitva: Rummenigge kijelentése teljesen valós-e Kimmich jövőjével kapcsolatban a jobbhátvéd poszton, avagy a nyáron majd valamilyen meglepetés igazolás fog bekövetkezni.

És akkor Kimmich vágya is teljesülhet…

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37598/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich,karl-heinz rummenigge,philipp lahm,rafinha,xabi alonso
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?