Padlógázzal a Berlinbe vezető úton

Kun Béla

Müller padlógázt ígér és azt kéri a csapattársaitól, hogy mindenki küzdjön az utolsó leheletéig. Óriási elszántsággal készül a Bayern a Dortmund elleni ma esti kupa elődöntőre.  

Teljes erőbedobással készülnek a Bayern sztárjai

Szerdán az Allianz Arénában 20:45-től a szurkolók minden bizonnyal egy jó mérkőzést láthatnak majd. Sorozatban hatodszorra találkozik egymással ez a két csapat ebben a versenysorozatban.

„Bayern a Dortmund ellen egy klasszikus lett már a kupában is, a szemünk láttára teljesedett azzá” – mondta Rummenigge, aki örül a két csapat összecsapásának. A Dortmund, amely a legutóbbi 3 évben a döntőben volt, a kilencedeik kupadöntőjéért küzd. Amennyiben a Bayern nyer, akkor 22-edjére jut a döntőbe, amely idén május 27-én lesz a berlini Olimpiastadionban.

Robben: „kemény mérkőzés”

„Tudjuk, hogy milyen szép a döntőben lévő mérkőzés Berlinben, be kell jussunk, mindent bele kell, adjunk” - értékelt Robben, aki semelyik más csapat ellen nem ért el annyi tétmeccsen szerzett gólt, mint a Dortmund ellen. A legutolsó kupában szerzett gólja is a Dortmund ellen volt, a 2014-es döntőben. „Ez egy kemény mérkőzés lesz” – fejtette ki Robben, aki azzal egészítette ki a mondanivalóját, hogy „padlógázt kell nyomnunk, és akkor csak egy győztes lehet.”

Mialatt Robben már ötödjére szerepelne a német kupadöntőben, addig Carlo Ancelotti értelemszerűen először. Az 57 éves szakvezető természetesen szeretné megnyerni a trófeát. „A kupa nagyon fontos, Berlinbe szeretnénk utazni, nyernünk kell.” – mondta az olasz tréner, de ugyanakkor figyelmeztetett: „Dortmund egy nagyon veszélyes csapat.”

Alaba szereplése kérdéses

Pontosan 17 napja, amikor az utoljára találkozott egymással a két csapat. Akkor a Bayern 4:1-re győzött. De ez teljesen más mérkőzés lesz - nyilatkozta Hummels: „Nem szabad, hogy a meggyőző eredmény elvakítson minket, és nem szabad azt gondolni, hogy ismét sima lesz. Egy egészen nagy küzdelem lesz ma.”

Személyileg Ancelotti szinte a teljes keretből meríthet. Manuel Neuer-en kívül mindenki részt vett a záró edzésen. Mialatt Hummels, Jerome Boateng, és Javi Martinez személyében mindegyik belső védő egészséges, addig Alaba szereplésének lehetősége mögött még egy kis kérdőjel van. „Nem fogunk kockáztatni. Ha nem 100 %-os akkor nem fog játszani.” – mondta, Ancelotti, aki csak ma fog dönteni arról, hogy ki kerül be a keretbe és a kezdőbe.

Reus ismét fitt

A Dortmundnál is változás van a személyeket illetően a legutóbbi mérkőzéshez képest. Nuri Sahin nem játszik, azonban Reus még időben egészséges lett. „Az esély 50-50 százalék. 2 éve az elődöntőben nyerni tudtunk” - emlékezett vissza az emlékezetes tizenegyespárbajra Reus.

„München a legnagyobb falat, ami csak létezhet.” – ezt már Tuchel a BVB szakvezetője nyilatkozta az összecsapásra készülve. 

Végül idézzük a Bayern egyik legnagyobb ikonját: „aki a mérkőzésen nem küzd 100 százalékos erődbedobással az utolsó leheletéig, az nem szeretné ezt a meccset megnyerni.” 

(fcbayern.de)

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37595/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,dortmund,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?