Dortmund: a Bayernen van a nagyobb nyomás!

Kun Béla

Az álom a Bajnokok Ligájában tovatűnt, a Bundesligában sem lehet már bajnok. Így hát egy lehetőség marad, hogy a szezonjukat „megmentsék”, s ez nem más, mint a Német Kupa. A Dortmund játékosok vegyes érzelmekkel tekintenek a Bayern elleni kupaelődöntőre.

FC Bayern - Dortmund: nagyon kemény csata lesz

„Ahogy őket ismerjük, az a legkevesebb, hogy a Bayern duplázni akar” – mondta a BVB-s Weigl a szerdai német kupa elődöntőre hangolva. „Úgy gondolom, hogy jobb most ellenük játszani, mint a fináléban. Sok olyan játékosuk van, akinek tapasztalatai vannak a finálékról. A bajnoki vereséget mégegyszer elemezzük, majd minden megpróbálunk tenni a győzelemért” – fejezte be Weigl.

A csapatkapitány Marcel Schmelzer ezzel szemben úgy véli, a pszichológiai előny a Dortmundnál van a Bayern ellen: „azt gondolom, hogy a Bayernen sokkal nagyobb nyomás van, mint rajtunk.” 

A Dortmundnak ugyanakkor ez az utolsó esélye, hogy valami címet nyerjen idén. Amit Nuri Sahin is tud: „a kupameccs mindkét csapatnak megmutatja az irányt, hogy a szezon vége milyen lesz. Vagy egy nagyon jó, vagy egy rendben van szezon lesz a vége, ez dől most el. Emiatt ez a meccs nagyon-nagyon fontos.”

Az üzengetés után a valódi showműsorra a pályán április 26-án kerül sor az Allianz Arénában. A győztes a berlini döntőben a Mönchengladbach-Frankfurt meccs győztesével csap össze.

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37473/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,dortmund,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?