Pfaff is kiakadt Kassaiékon: ha nem látta a lest, akkor egyszerűen vak!

Kun Béla

Az AZ interjúban az Bayern legendás kapusa, Jean-Marie Pfaff beszél Neuer sérüléséről, Ulreich esélyéről és a Bajnokok Ligája kiesésről is. Nem kíméli Kassait: a játékvezető mindent tönkrefújt!

Ulreich, akire most fontos szerep vár, de távozni készül és Pfaffa, a Bayern egykori legendás kapusa


- AZ: Pfaff Úr! A Real Madrid elleni mérkőzésről és Neuer sérüléséről szeretnénk önnel beszélni...

- Pfaff: Látta, hogyan bíráskodott a játékvezető? Ha a partjelző nem látta, hogy Ronaldo a góljánál lesen volt, akkor egyszerűen vak volt! Ha ezt nem látják, akkor nem érdemelik meg, hogy ilyen fontos mérkőzésen bíráskodhassanak. Egy olyan meccsen, ami egy előrehozott döntő volt. Normális esetben a Bayern megnyerte volna a mérkőzést. A Vidal sárga-piros lapja soha semmilyen esetben sem volt kiállítás, igen, csak a labdát rúgta el. A játékvezető mindent tönkrefújt.”

- Akkor Ön egyetért Karl-Heinz Rummenigge kritikájával?

- Pfaff: „Nem tudom, hogy mit mondott…”

- Azt mondta, hogy az FC Bayernt a játékvezető átverte.

- Pfaff: „Stimmel. A játékvezető fizetést kap, helyes döntéseket kell hozzon. Az, hogy hibáznak, megértem, de nem négyet! És most én nem úgy beszélek, mint Bayern fan, vagy korábbi Bayern játékos, ezt pártatlanul nézem. A Bayern csak a játékvezető és a partjelző miatt veszített, és itt Belgiumban is így látták az emberek.”

- Mi fáj az FC Bayernnek jobban? Az, hogy kiestek, vagy az, hogy Neuer a hátralévő szezonra kidőlt?

- Pfaff: „Személyesen ez rossz neki, és a szezon vége feléhez érve a Klubnak is keserű, mert még a német kupában fontos meccsek következhetnek. Néha minden egyszerre jön. A Bayern az utolsó heteket ki kell bírja, a sérült játékosokért kell játsszon, és meg kell mutatnia, hogy a kerete elég nagy. Úgy kell tovább játszaniuk, mint Madridban.”

- Neuer bal lába három hete lett legutóbb megoperálva. Talán túl nagy rizikót vállaltak azzal, hogy a Madrid ellen ismét játszott?

- Pfaff: „Én csak azt tudom, hogy nem régen meg lett operálva, és 2 hetet pihent. És, hogy Madridban kiválóan védett. Azt kívánom neki, hogy minél előbb meggyógyuljon. Időre van most szüksége, hogy kikúrálja magát, különben minden lehet még sokkal rosszabb is - vagy jön még egy sérülés hozzá. Azt tudom a saját tapasztalatomból, hogy amikor sérvvel játszottam, injekciózták, de újból kiújult. És, ha hibázol, senki sem fogja neked megköszönni, hogy sérülten játszottál.”

- A következő mérkőzéseken Sven Ulreichnak kell helyettesítenie Neuert, Ön bízik benne?

- Pfaff: „Ha te hónapokon keresztül csak pár alkalommal játszol, először a játékosokkal kell megtaláld a közös hangot. De bízom benne. A Bayern München nem vásárol pótkapust, hogy a 3-ik ligába játsszon. Ulreich a következő meccseken egészen fontos lehet, talán mérkőzéseket megnyerő teljesítménnyel rukkol majd elő.”

- Ulreich már kijelentette, hogy nyáron el szeretné hagyni a klubot, ha kap egy jó ajánlatot. Milyen megoldást kell, hogy a Bayern válasszon ebben az esetben?

- Pfaff: „Már túl öreg vagyok (nevet). Meg tudom érteni, hogy egy kapus azt mondja, hogy nem akar a kispadon ülni. Én sosem akartam azt, hogy a csapat fizet, én meg csak padozok. Mindig játszani akartam.”

- Tehát nehéz lesz erre a posztra a bajoroknak egy pótkapust találni?

- Pfaff: „Talán egy olyan kapust kéne venni, aki 32-33 éves, aki elég tapasztalt, a Bayern biztos fog egy ilyent találni. De még egyszer: Futballistaként játszanod kell. 5 évet a padon ülni, és pénzt keresni, ez nem az én műfajom lett volna, mit mesélhetnék most el az unokáimnak?”

- Az FC Bayern sorozatban 4-szer esett ki egy spanyol csapat ellen a BL-ben, mit kell jobban csinálnia?

- Pfaff: „Semmit. Ez a Bajnokok Ligája, itt apróságok döntenek – mint például a játékvezetés minősége.”

Kassai tevékenységéről itt szavazni is tudsz: Hibázott a Bayern kárára? Mit érdemel Kassai?

http://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37438/pics/lead_800x600.jpeg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,manuel neuer,real madrid,sven ulreich
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?